UFC

Glover o sljedećoj borbi Alexa Pereire: ‘Kad bih mu ja birao, uzeo bih Adesanyu za sljedećeg protivnika‘

Alex Pereira i Israel Adesanya

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije preferira meč protiv Izzyja više nego onaj protiv Chimaeva

Puno je šuškanja oko sljedećeg protivnika Alexa Pereire. Novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije po svemu sudeći trebao bi odraditi revanš protiv Israela Adesanye kojeg je svrgnuo s trona, ali u priču se umiješao i Khamzat Chimaev.

Neporaženi čečensko-švedski borac već neko vrijeme proziva Alexa Pereiru, a u Brazilcu vidi idealnu priliku za osvojiti pojas. Chimaev smatra da stilski nikako ne odgovara Pereiri koji je došao iz kickboksa, a hrvanje i parter nisu mu jače strane. Khamzat s druge strane sjajan je hrvač i parteraš, a prozivanjem Pereire nada se preskočiti red u srednjoj kategoriji i što prije pokušati doći do pojasa.

Pereira je nedavno gostujući u MMA Houru istaknuo da je spreman boriti se protiv Khamzata već u prvom mjesecu u Brazilu, ali u poluteškoj kategoriji. ‘‘Poatanu‘‘ bi bilo previše naporno tako brzo ući u novo skidanje kilograma za srednju kategoriju, ali Chimaevu borba u poluteškoj kategoriji ne donosi priliku za postati prvakom. Teško je procijeniti kako će se rasplesti cjelokupna situacija.

Ukoliko se nešto bude pitalo Glovera Teixeiru, trening partnera i ponajboljeg prijatelja Alexa Pereire, Chimaev neće biti sljedeći protivnik Alexa Pereire.

‘‘Želim gledati Pereiru protiv Adesanye u novom meču, čisto kako bismo napravili neke preinake. Alex je lud čovječe. On gleda svoju borbu svaki put kad dođe kod mene kući. Konstantno se družimo. Ne radimo puno različitih stvari, ali se često družimo. Ja ga nazovem, kažem mu da povede djecu, spravimo im hamburgere i družimo se. Ja se volim družiti i pričati gluposti. Ali on sjedne pred TV i pita me: ‘Hej, možeš li upaliti TV i pustiti moju borbu?‘. Ja mu kažem: ‘Ali brate, pogledali smo ju jedno 500 puta dosad.‘. On ju svejedno i dalje gleda tražeći razne detalje. Kad bi se revanš dogodio ovog trena, mislim da bi Alex dobio sve runde. Zato želim ponovno gledati taj meč. Da me UFC pita da odlučim, rekao bih idemo se boriti protiv Adesanye, jer želim gledati Alexa kako pobjeđuje tog tipa. Ništa osobno protiv Adesanye, tip radi sjajan posao, ali kao trener i prijatelj, znam da ga Alex može pobijediti bez da izgubi rundu.‘‘, rekao je Glover prije par dana u MMA Houru, a zatim se osvrnuo na potencijalni meč protiv Chimaeva.

‘‘Tu se radi samo o priči. Obično ne pričam o nečemu što nema nikakvog smisla, ali oni to žele odraditi u poluteškoj kategoriji. Sjećam se da je Alex nazvao trenera rekao mu da se želi boriti u Brazilu. Ja sam ga pitao što to radi, zašto već u Brazilu? ‘Pa noge te bole, toliko si kickova bacio, nisio se oporavio, odmori se‘. Pereira mi je odgovorio: ‘Istina, ali ovaj tip (Chimaev) ne prestaje pričati, borit ću se s njim u poluteškoj. Ne želim skidati kilažu‘. Alex je vrlo snažnog uma.‘‘, pojasnio je Glover.

Alex Pereira borac je koji će neminovno preći u polutešku kategoriju, jer vidljivo je kako se radi o borcu koji skida jako puno kilograma za srednju kategoriju i neće dugo moći upuštati se u takva skidanja kilograma. To je potvrdio i Glover.

‘‘On je prevelik i skidanje kilograma počet će ga iscrpljivati pa će početi razmišljati o poluteškoj. Kad smo počeli raditi hrvačke vježbe s njim, on je dobio 6-7 kilograma mišića još prije nego je počeo hrvati. Prije je radio samo kickboks i trčanje, više se fokusirao na kondicijsku spreu. Sada kada radi i s utezima i sve ostale hrvačke vježbe, postaje sve veći i veći.‘‘, zaključio je Teixeira za kraj osvrta na svog dobrog prijatelja.

Linker
25. travanj 2024 19:02