UFC

Magomed Ankalaev smatra da ga se Teixeira prepao: ‘Ni ja ne bih prihvatio na njegovom mjestu‘

Magomed Ankalaev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Gloveru su nudili Ankalaeva, no on je tražio Blachowicza

Teško se ne složiti sa činjenicom da je Magomed Ankalaev uistinu jedan od najboljih boraca u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a svojim odličnim nizom od devet uzastopnih pobjeda definitivno je zaslužio svoju priliku napasti pojas.

No, tu priliku ne bi dobio ove subote da se Jiri Prochazka nije nesretno ozlijedio i napustio pojas. Ankalaev i Blachowicz trebali su biti sunaslovna borba večeri, no UFC ih je pomaknuo da predvode priredbu jer se Jiri i Glover ne mogu boriti.

No, Gloveru je ponuđen Ankalaev čim se saznalo da je Prochazka ozlijeđen. Glover na to nije pristao i tražio je da se bore na UFC 283 u Brazilu jer po njemu, treba više vremena da se spremi za borca kao što je Ankalaev. Magomed je sinoć rekao da ga se Teixeira ustvari prepao:

‘‘Nemam pojma zašto nije prihvatio borbu. Ali hej, da sam ja on, nisam siguran da bih također prihvatio ovu borbu. Ja sam sad u svom ‘primeu‘ i samo idem prema gore, jako sam opasan. On se ne želi naći u toj nevolji, znate? On se ustvari prepao. Vjerujem da me se boji i da je to razlog zašto nije prihvatio borbu‘‘, rekao je Ankalaev kod The Schmoa.

Inače, Glover je nakon Prochazkine ozljede tražio borbu s Blachowiczem, no jedino što je UFC nudio je bio Ankalaev. Glover na to nije pristao jer bi to uistinu bio prevelik rizik u ovom trenutku za njega, a s obzirom da ima 43 godine, pitanje je kad bi opet zaradio napad na titulu.

Linker
19. travanj 2024 07:58