UFC

Glover Teixeira ne vjeruje da će Adesanya mijenjati taktiku protiv Pereire: ‘On nije hrvač‘

 Israel Adesanya vs. Alex Pereira 

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
Najveće je zapravo pitanje s kakvim će se planom pojaviti Adesanya i njegov tim ove subote na UFC 287 priredbi

Puno se zadnjih dana govori o tome s kakvim će planom Israel Adesanya doći ovog vikenda protiv Alexa Pereire. U prošlom je meču krajem prošle godine pokazao kako je u hrvačkom dijelu bolji borac od Pereire te je imao solidnog uspjeha u tom segmentu, tako da mnogi upravo to vide kao recept za pobjedu.

No, s tim se ne slaže Pereirin trener i prijatelj Glover Teixeira. Iako trenutno vlada narativ da je to Adesanyi lakši put do pobjede, Glover je ipak rekao kako misli da neće doći s drugačijom taktikom nego u prošlom meču:

‘‘Mislim da u prošlosti imamo boksače koji su se međusobno borili i po pet puta, ali stvar je u tome da su se borili u drugačijem sportu. Ljudi se i u kickbosku bore puno puta, pet ili šest. To je u UFC-u teško postići, no uvijek postoji šansa i za treći meč, ovisno tko pobijedi‘‘, rekao je Glover za Trocacao Franca.

‘‘Ali on me može puno toga promijeniti, nitko ne može. Adesanya je uspio rušiti Alexa, te je cijelu rundu ostao tamo i uzeo ju. No, hoće li opet pokušati koristiti tu strategiju? Neće, jer on nije hrvač. Možda će ga pokušati rušiti, ali srušiti Alexa nije lagano. Adesanya se ne bori poput mene i ne ide naprijed po rušenja pod svaku cijenu. On će biti Adesanya. ‘Low kickovi‘, direkti i krošei‘‘, objasnio je.

Za kakvu će se taktiku Adesanya i njegov tim odlučiti ovoga puta, saznat ćemo uskoro. Ukoliko ove subote vrati pojas u svoje vlasništvo, treći meč protiv Pereire bi mogao biti vrlo izgledan.

Linker
03. svibanj 2024 16:02