UFC

Pereira otkrio da ga je Adesanyin intervju motivirao da se vrati u MMA: ‘Osjećao sam se izazvanim‘

Israel Adesanya vs. Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Adesanya je 2020. rekao da Pereira živi na račun njegove slave i da nikog nije briga za njim, a to se sad promijenilo

Alex Pereira nije dugo u MMA sportu, no unatoč tome je krajem prošle godine uspio doći do titule u srednjoj kategoriji i poraziti Israela Adesanyu. 2021. je potpisao za UFC, a već je u četvrtom nastupu dobio priliku napasti titulu. Između 2016. i 2020. je imao pauzu u sportu te se više posvetio kickboksu, a sada je otkrio što ga je motiviralo da se vrati u MMA.

Ovoga vikenda po četvrti puta ulazi u borilište s Adesaynom, a u MMA-u po drugi put. U svim dosadašnjim susretima je slavio, a otkrio je kako ga je jedan Israelov intervju iz 2020. izazvao da se opet primi MMA-a:

Israel je tada rekao:

‘‘On gleda sve moje borbe, radi kao sat svaki put kad se ja borim. Uvijek ima te fore kako me je pobijedio. Na kraju dana, nikoga ne boli ku**c tko je taj tip. Sad kad sam ja legenda, on hoda po kafićima i priča kako me je pobijedio.‘‘

Pereira se na to neki dan osvrnuo:

‘‘Kad je Israel Adesanya došao u UFC, pozorno sam pratio jer sam i ja imao veliki interes boriti se u MMA-u. Postoji video s Israelovim intervjuom u kojem me je Adesanya jako motivirao. Osjećao sam se izazvanim. A kad me netko izazove, ništa me ne može spriječiti. Htio sam novi izazov, a UFC je to bio‘‘, rekao je u ‘‘Countdown‘‘ videu.

Sada je uistinu zanimljivo vidjeti koliko zapravo Adesanya nije bio u pravu. Iako mu se često spočitava kako je Pereiri UFC ‘‘popločao‘‘ put do Adesanye, ipak mu se mora priznati da je odradio dobar posao. Ako ove subote ponovno pobijedi bivšeg prvaka, to će biti velika stvar.

Linker
01. svibanj 2024 04:51