UFC

Glover Teixeira o mogućem umirovljenju: ‘Povući ću se kad izgubim želju za treningom‘

Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije zasad ne razmišlja o povlačenju iz sporta

Velika prilika za vratiti pojas u svoje vlasništvo otvorila se Gloveru Teixeiri nakon što su Magomed Ankalaev i Jan Blachowicz remizirali na UFC 282 eventu. Odmah su čelnici UFC-a reagirali ugovaranjem borbe između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla, a pobjednik te borbe postat će prvakom UFC-ove poluteške kategorije.

Meč je ugovoren za 21. siječnja (1. mjesec) 2023. godine, a mnogi su se zapitali što će se dogoditi ako Glover Teixeira osvoji pojas. Brazilac je krajem desete godine proslavio 43. rođendan i UFC bi pretrpio pravu katastrofu u toj kategoriji, ako bi Glover osvojio pojas, a zatim se umirovio i ostavio kategoriju bez prvaka.

Srećom po UFC, Glover Teixeira prema svojim osobnim navodima nema namjeru povući se u slučaju da porazi Hilla na UFC 283 eventu. Brazilski veteran progovorio je o tome za Trocacao Franca podcast.

‘‘Definitivno neće biti nikakvog umirovljenja sada. Ako me protekli vikend nečemu naučio, onda me naučio tome da nikad ne radim planove za budućnost. Živim u sadašnjosti. Nemam planove za budućnost, niti datum umirovljenja. Dan koji ću odabrati za povlačenje bit će onda kad počnem loše trenirati i izgubim želju za treningom. Nekoć sam imao takve momente. Mučio sam se s ozljedama, bio sam loše. Nakon što sam izgubio od Coreyja Andersona (2018. godine), rekao sam si: ‘Borit ću se još jednom i ako izgubim, povući ću se‘. Ali sreća mi se ubrzo vratila. Volim trening i borbu. Vidjeli ste moj posljednji meč, onaj s Jirijem, kao i razinu na kojoj se borim. Moji mečevi su intenzivni i zato mnogi ne mogu držati taj tempo.‘‘, pojasnio je Glover.

Brazilskog veterana čeka Jamahal Hill, trenutno sedmorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije. Glover zauzima drugo mjesto u poretku, ali početni koeficijenti kladionica favoriziraju Hilla (1,72 - 2,18). 31-godišnji Hill u nizu je od tri uzastopne pobjede prekidom, ali Glover smatra da je teži zadatak imao u vidu Jirija Prochazke za kojeg se pripremao posljednjih nekoliko mjeseci, ali Čeh je nastup otkazao zbog teške ozljede ramena.

‘‘Teže je pripremiti se za Prochazku jer je izrazito čudan i snažno pogađa iz različitih pozicija. Ali Hill je podjednako čvrst.‘‘, rekao je Glover, a zatim se osvrnuo na mogućnost da Hill bude lošije pripremljen, jer kasnije započinje s trening kampom.

‘‘Ne želim misliti da ću biti spremniji od tog tipa. Ja sam bolji borac i to je ono o čemu moram razmišljati. Trebam se držati strategije i prisiliti ga na predaju. Srušiti ga dolje, a zatim ga završiti ‘submissionom‘ ili nokautom. Svi već znaju moj stil.‘‘, zaključio je Glover Teixeira ususret novoj borbi za titulu prvaka.

Linker
27. travanj 2024 16:40