UFC

Glover Teixeira prokomentirao svoje umirovljenje: ‘Nisam ništa planirao, ali moja supruga je sretna‘

Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije shvatio je da je došlo vrijeme za povući se

Jedna velika MMA karijera završila je proteklog mjeseca. Glover Teixeira povukao se iz sporta nakon poraza na UFC 283 eventu održanom u Rio de Janeiru. Veliki Glover borio se protiv Jamahala Hilla za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a nakon uvjerljivog poraza jednoglasnom odlukom sudaca, Glover je skinuo rukavice, položio ih je nasred kaveza i dao do znanja da se povlači.

Nije 43-godišnji Teixeira najavljivao moguće povlačenje, ali radi se o logičnom potezu s obzirom na njegove godine, ali i na činjenicu da je pretrpio dva poraza zaredom. Glover se gurao do krajnjih granica u tim mečevima, prošao je dva prava rata, ali oba put je ostao kratak za pobjedu protiv osjetno mlađih boraca. Boriti se u mečevima koji nisu za pojas nema naročitog smisla za Glovera koji je u poznim godinama.

‘‘Ništa nisam planirao. Ponekad sam bio frustriran treninzima jer je oporavak bio težak. Ja sam navikao na brutalne treninge, a to je nešto što je izostalo uoči ove posljednje borbe. Nisam bio ubojit sa svojim rušenjima. Imao sam puno prilika, eskivirao sam njegove (Hillove) udarce početkom borbe, ali onda je on počeo pogađati i rasjekao me. Ja sam i nakon toga uspijevao blokirati neke od udaraca i uzvraćao sam udarce. Ja sam borac koji lako zadobiva posjekotine, nešto poput Nicka i Natea Diaza. Ali nedostajalo mi je agresivnosti u ovoj borbi.‘‘, rekao je Glover u razgovoru za Trocacao Franca, a zatim je dodao:

‘‘Mislim da je moja supruga jako sretna s mojom odlukom jer više se nije mogla nositi sa svim time. Ne radi se samo o borbama. Ovaj sport je težak. Sve ulažete u to da postanete svjetskim prvakom, ostavljate sve, a vašu obitelj vodite sa sobom kroz sav taj pritisak koji donosi tjedan uoči borbe. Vidim napetost pod kojom je moja supruga onda kad imam ugovoren meč. ‘S kime se boriš? Sa Jamahalom?‘, pitala bi me, a zatim bi otišla gledati Hillove mečeve, kao što je gledala i Prochazkine. Ona ništa ne govori, uvijek vjeruje u mene, ali svjesna je opasnosti koju protivnci predstavljaju. Onda ja završim u bitkama kao što je ova prošla i pritom ne budem nokautiran. Ona (supruga) mi je rekla da nije mogla gledati, htjela je da sudac zaustavi meč. Ja nisam htio da sudac to napravi. Kunem vam se, bio je trenutak u borbi gdje me je Hill udarao iz gornje pozicije, a krv mi se slijevala niz lice i ništa nisam vidio, osim svjetala i Jamahalovih udaraca kako odsjedaju na mom licu. Svejedno sam i dalje bio u borbi, borio sam se do kraja i ponosan sam na to.‘‘, pojasnio je Teixeira svu dramu koju proživljavaju on i njegova obitelj dok se on bori.

Glover će sada biti fokusiran na mentoriranje Alexa Pereire, prvaka srednje kategorije. Unatoč tome što Glover više neće profesionalno nastupati, ovaj brazilski veteran ne planira se zapustiti i prestati s treninzima.

‘‘Neću prestati trenirati. Ako se pruži prilika u budućnosti za neki boksački meč, možda ću se boriti protiv nekog težeg tipa, ‘celebrityja‘ ili tako nešto. Malo da pokrenem svoje tijelo, zašto ne?‘‘, za kraj je rekao ovaj bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije kojem želimo da uživa u zasluženoj mirovini.

Linker
23. travanj 2024 20:05