UFC

Jan Blachowicz odao počast Gloveru: ‘Jedan od najvećih u MMA industriji, ali i dalje mi duguješ revanš!‘

Glover Teixeira i Jan Blachowicz

 Screenshot (twitter, Jan Blachowicz)
Poljski poluteškaš izgubio je titulu prvaka upravo u meču s Gloverom Teixeirom

Glover Teixeira povukao se iz MMA sporta kao prava legenda i baš u svom stilu. Okej, možda je grubo reći da je i poraz dio njegovog stila, jer Glover je puno više u svojoj karijeri pobjeđivao (33-9), ali Brazilac je odradio ratničkih 25 minuta u kojima se nije predavao unatoč velikoj dominaciji Jamahala Hilla.

Pokazao je Teixeira da može gurati svih 25 minuta protiv puno mlađih boraca, iako je u desetom mjesecu napunio 43 godine starosti. Nije to ipak dobro za njegovo zdravlje i logičan potez nakon poraza od Hilla bilo je povlačenje iz sporta. Teixeira sada može uživati u mirovini, ali i u prenošenju znanja na svog učenika Alexa Pereiru.

Šteta je što Glover odlazi iz sporta s dva poraza u nizu (Prochazka, Hill), ali vrhunac njegove karijere nastupio je još u 10. mjesecu 2021. godine. Brazilac je tada upisao šestu uzastopnu pobjedu i najveću u karijeri. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Jana Blachowicza i došao je do titule UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji. Dva dana nakon 42. rođendana, Teixeira je postao prvakom i okrunio je svoju veliku karijeru.

Jan Blachowicz dugo je zazivao revanš nakon tog poraza, interes je pokazivao i Glover, ali do revanša ipak nije došlo. S time se sada mora pomiriti i još uvijek aktivni borac Jan Blachowicz. Poljak je putem Twittera uputio zapravo vrlo lijepu poruku svom rivalu.

‘‘Glover Teixeira je objavio svoje umirovljenje. Jedan od najvećih u MMA industriji. Legenda. Bila je prava čast ukrstiti rukavice s tobom u UFC-ovom kavezu. P.S. Brate, moraš upamtiti da mi još uvijek duguješ revanš. Vidimo se na strunjačama! Oss!‘‘, poručio je Blachowicz priloživši zajedničku fotografiju s Gloverom.

Lijepo je vidjeti koliko poštovanja postoji između dvojice vrlo omiljenih boraca i prava je šteta što nismo vidjeli i taj revanš. UFC je odlučio priliku dati Prochazki koji ju je na kraju iskoristio, a Blachowicz će put do titule morati tražiti preko nekih drugih boraca koji se ne zovu Glover Teixeira.

Linker
22. travanj 2024 10:42