UFC

Glover Teixeira uskoro se planira umiroviti: Otkrio je kada i gdje želi odraditi oproštajni meč

Glover Teixeira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije ne planira se još dugo boriti

Krajem desetog mjeseca protekle godine, Glover Teixeira okrunuio je svoju dugu i uspješnu MMA karijeru. Brazilac je 28. listopada (deseti mjesec) napunio 42. godinu života, a dva dana kasnije okitio se titulom UFC-ova prvaka poluteške kategorije.

Ušao je Glover u meč protiv Blachowicza kao autsajder i rijetki su mu davali šansu u toj borbi. Brazilac nije puno mario za to i ugušio je Blachowicza u drugoj rundi. Bio je to njegov drugi pokušaj da dođe do titule. 2014. godine bio je neuspješan protiv Jona Jonesa.

Očekivalo se da bi se Glover mogao umiroviti nakon te pobjede i tako otići na vrhu, ali Teixeira je nastavio svoju karijeru. Sigurno da određenu ulogu u svemu tome igraju i financije, jer titula prvaka donosi bolji i poboljšani ugovor.

Teixeiru idućeg mjeseca čeka prva obrana titule, a protivnik će mu biti opasni Čeh Jiri Prochazka. Meč će se održati 11. lipnja (šesti mjesec), a ujedno će i predvoditi UFC 275 priredbu u Singapuru. Iako se Glover nije umirovio prošle godine, izgledno je kako ćemo tome svjedočiti ove kalendarske godine.

''Perfektan plan uključuje pobjedu u ovom meču (protiv Prochazke) i u potpunosti sam fokusiran na to. Nakon toga borit ću se još jednom, u jedanaestom mjesecu, u New Yorku. To je blizu grada u kojem živim posljednjih 20 godina, a tamo i treniram. Bit će to moj oproštaj od borbi. O tome trenutno razmišljam.'', otkrio je Teixeira za Mundo da Luta portal.

Glover je trenutno u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a hoće li se umiroviti s pobjedničkim nizom ili ne, teško je reći. Jiri Prochazka u velikom je naletu i nevjerojatno je opasan borac. Prođe li Teixeira i taj ispit, nameće se pitanje tko će ga dočekati u oproštajnom meču, a Jan Blachowicz trenutno je favorit za tu ulogu. Glover nije previše pričao o potencijalnim protivnicima, ali svakako mu je cilj umiroviti se s titulom prvaka u svom vlasništvu.

''Napunit ću 43 godine u studenom (11. mjesec). Neovisno o tome jesam li na vrhu i jesam li najbolji ili ne, želim stati ove godine. Već neko vrijeme razmišljam o ovome. Ne želim se povući kao Henry Cejudo, a zatim konstantno tražiti novi meč. Želim se umiroviti i biti miran s tom odlukom. Vjerujem da je to perfektan plan, umiroviti se s pojasom ove godine. Ali puno je posla preostalo. Moramo vidjeti može li se to odraditi u New Yorku, a moram i pobijediti tipa koji je vraški čvrst.'', dodao je Glover Teixeira.

Točno 40 profesionalnih mečeva je iza ovog iskusnog Brazilca. Pobijedio je u njih 33, a sedam puta bio je s gubitničke strane. Dodatne obrane pojasa mogu samo podebljati njegovu ostavštinu, ali Brazilac je već osigurao svoje mjesto među velikanima ovog sporta.

Linker
26. travanj 2024 22:23