UFC

Glover Teixeira povlači odluku o umirovljenju: ‘Nisam rekao da je to definitivna odluka‘

Glover Teixeira i Anthony Smith

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije detaljnije je pojasnio prošlotjedne izjave

42-godišnji Glover Teixeira uvjerljivo je najstariji UFC-ov prvak u ovom trenutku. Trenutni vladar UFC-ove poluteške kategorije, pojas je osvojio krajem desetog mjeseca protekle godine, samo dva dana nakon što je napunio 42 godine.

11. lipnja (šesti mjesec), Glovera čeka prva obrana titule. Protivnik će mu biti silno opasni Jiri Prochazka, a Teixeira je u jednom od nedavnih intervjua najavio kako bi ove godine mogao odraditi dva meča, a zatim će se povući iz sporta.

''Perfektan plan uključuje pobjedu u ovom meču (protiv Prochazke) i u potpunosti sam fokusiran na to. Nakon toga borit ću se još jednom, u jedanaestom mjesecu, u New Yorku. To je blizu grada u kojem živim posljednjih 20 godina, a tamo i treniram. Bit će to moj oproštaj od borbi. O tome trenutno razmišljam.'', otkrio je Teixeira proteklog tjedna za Mundo da Luta portal.

Iako gotovo nitko nije niti iznenađen takvim planom, jer Brazilac je uistinu u poznim godinama, a uzevši u obzir trenutnu poziciju, čekaju ga mečevi isključivo protiv onih najboljih. Međutim, Teixeira je sinoć gostovao u MMA Houru i malo je detaljnije pojasnio svoje izjave.

''Slušajte, nisam rekao da je to definitivna odluka. Ako postoji savršen plan, onda bi to bio taj koji sam izrekao, pod uvjetom da pobijedim u sljedećoj borbi. Stvar je u tome da me pitate takva pitanja nekad i prije nego započnem s trening kampom, a onda kažem da ću se boriti možda još jedanput. Ali kad sam u kampu, onda sam lav. Morate doći vidjeti moje treninge. Tada će vam biti sve jasnije, vjerojatno nećete niti pitati o mom umirovljenju. Način na koji treniram i kako se osjećam, jednostavno sam sretan u vezi svega.'', krenuo je Teixeira objašnjavati.

''U jednom trenutku se želim umiroviti, naravno. Rekao sam da je perfektan scenarij pobjeda u Singapuru protiv ovog tipa (Prochazke), a onda se nadam borbi protiv Jana (Blachowicza) u Madison Square Gardenu (u 11. mjesecu). Nakon toga bih se umirovio. Ali ne želim donositi odluku na takav način. To je jedna od mogućnosti, ali ne želim sa sigurnošću reći kad ću se umiroviti.'', dodao je prvak poluteške kategorije.

Radi se zapravo o zrelom razmišljanju, jer brojni su primjeri MMA boraca koji bi naglo odlučili umiroviti se, a zatim bi svjedočili brojnim povratcima jer nisu bili spremni povući se. Glover ne želi biti jedan od takvih, a Henry Cejudo primjer je koji Glover ne želi slijediti.

''Ne želim napraviti tu odluku i biit očajan kasnije. Spomenuo sam Henryja Cejuda ranije. Nemam ništa protiv njega, volim tog dečka. Ali on je umirovljen, a svjestan je da se želi vratiti. Zna da ima još toga za dati. Ne želim donositi takvu odluku.'', objasnio je Glover Teixeira.

Glover je u nastavku razgovora dodao kako novac nije glavni motiv koji ga pokreće, nego jednostavno uživa u borbama i voli nastupati. Svjestan je ipak svojih godina i ne želi biti niti jedan od onih koje je sport prisilno umirovio, odnosno napustili su ga nakon serije teških poraza.

''Pogledajte Khabiba Nurmagomedova. Njemu skidam kapu jer se povukao na vrhu. Ne motivira ga novac. Zarađivao je 10 ili 20 milijuna dolara, a sada mu nude jako puno novca da se vrati. On se svejedno ne želi vratiti. Završio je karijeru i ne želi se više boriti. Takav želim biti i ja. Onog trenutka kada više ne budem htio ovo raditi, povući ću se.'', zaključio je ovu priču sjajni Glover.

Linker
24. travanj 2024 04:29