UFC

Gordon Ryan komentirao Miočićeve vještine u parteru: ‘Ne radi ništa posebno, nije veliki specijalist. No, nije ni loš‘

Gordon Ryan i Stipe Miočić

 Spp Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia, Instagram (stipe Miočić)
Istina je da Stipe nije velika prijetnja Jonesu u parteru, no na nogama je već druga priča. Upravo je Stipin boks najjače oružje kojim ima šanse ugroziti Jonesa

Sve se više približava taj UFC 295 event te okršaj između Stipe Miočića i Jona Jonesa za titulu u teškoj kategoriji, a napetost svakim danom sve više raste. Borci su u ozbiljnim pripremama, tako da da vjerujemo da nas idućega mjeseca očekuje pravi sukob titana.

Ozbiljno je Jon Jones odlučio poraditi na svom ‘‘grapplingu‘‘, a u tome mu pomaže najbolji ‘‘grappler‘‘ današnjice – Gordon Ryan. Upravo je Ryan danas komentirao ovaj meč za teškaškog kralja, a Jonesa je usporedio s GSP-om.

‘‘Što se tiče Stipe, on ne radi ništa posebno kao MMA ‘grappler‘. Nije loš, ali isto tako nije da je veliki specijalist koji uvijek prijeti polugama na ruci i trokutima. Nije ni da ukoliko vam dođe u ‘mount‘, da ne možete ustati. On je običan, dobro zaokružen borac. Mislim da Jon, koji proučava jako puno snimki od Stipe, stvarno želi napredovati i kao sportaš‘‘, rekao je Ryan za Morning Kombat.

‘‘Da postoji neka situacija u kojoj je Stipe u parteru posebno opasan za Jona, forsirao bih Jona u ovim pripremama da bude u toj poziciji. Jon je kao GSP. Nije najbolji hrvač na svijetu, nije najbolji ni udarač, nema ni najbolji jiu-jitsu. Ali kada sve to spoji skupa, radi to bolje od bilo koga na svijetu‘‘, dodao je.

Istina je da Stipe nije velika prijetnja Jonesu u parteru, no na nogama je već druga priča. Upravo je Stipin boks najjače oružje kojim ima šanse ugroziti Jonesa, a hoće li to uspjeti, saznat ćemo već idućega mjeseca.

Linker
01. svibanj 2024 21:50