UFC

Greg Hardy: Visoko sam postavio letvicu i plačem iznutra jer vidim koliko sam još uvijek daleko

Greg Hardy
 screenshot
Greg Hardy otkrio je kako je razočaran svojim porazom od Alexandera Volkova, koji mu je pokazao koliko je još uvijek daleko od rezultata kakve namjerava ostvariti. No, motiviran je napredovati i ispuniti zacrtane ciljeve.

Greg Hardy doživio je u borbi protiv Alexandera Volkova prvi pravi poraz u svojoj MMA karijeri. No, odradio je vrlo dobru borbu, posebno ako se zna da je već u prvoj rundi ozlijedio ruku. Stavio je jednog od najboljih teškaša svijeta na ozbiljan ispit i pokazao je kako se može nositi s takvim borcima. On naravno ne može biti zadovoljan budući da je krajnji ishod bio njegov poraz, što najbolje možemo zaključiti iz onoga što je medijima rekao nakon borbe.

"Već u prvoj rundi sam ostao bez mogućnosti korištenja desne ruke, tako da mi je glavno bilo opustiti se. Pokušavao sam skratiti distancu i onda nešto napraviti. Kasnije sam se vratio svom prvobitnom planu, no ne možete se protiv nekoga kao što je Alexander Volkov krenuti boriti sredinom druge runde", rekao je Hardy.

"Prince of war" će uzeti ovo kao jako dobro iskustvo koje mu je svakako potrebno da bi ispunio svoje ciljeve u MMA karijeri. A kao vrhunskom sportašu njemu je cilj samo ono najbolje. Rekao je kako shvaća koliko je daleko od toga, no ciljevi se ne mijenjaju. Nastavit će raditi i napredovati prema prilici da ih ispuni.

"Postavio sam si letvicu i to gdje želim doći je astronomski visoko. Toliko je daleko od mene da plačem iznutra. Imam jako puno toga za napraviti, ali uspjeh ću u tome. Znojit ću se i krvariti sve dok ne uspijem. Postat ću 'kralj rata'. No, trenutno se moram skromno držati kao 'princ rata' koji je doživio poraz od jednog od najboljih boraca svijeta."

Još je dodao nešto o onome što mu slijedi.

"Moram pogledati snimku i onda ću vidjeti što sam krivo napravio te odraditi profesionalnu analizu. Najvažnije je pobijediti u idućoj borbi jer ovog puta to nisam uspio. Sve to je znak kako imam puno posla i kako ovog puta nisam napravio ono što sam trebao. Zbog toga se jako loše osjećam", objasnio je.

Hardy se ove godine borio pet puta, najviše u cijelom UFC-u i pokazao je napredak. Mnogi će čak reći kako je u ovoj borbi protiv Volkova pokazao puno više potencijala nego u prethodnim i sve više fanova vjeruje da bi u budućnosti uistinu mogao napraviti nešto veće. Gledajući kako je protekla ova godine, nitko se neće začuditi ako se već u prvim mjesecima iduće godine budemo imali priliku uvjeriti u to koliko je iz ovog poraza naučio.

Linker
18. svibanj 2024 23:46