UFC

Gruzijac želi uskočiti umjesto Hollowaya: ‘Ne budi uplašen prijatelju‘

Giga Chikadze
 Screenshot (youtube, Ufc)
Yair Rodriguez ostao je bez planiranog protivnika, no desetorangiran Gruzijac želi spasiti stvar

Max Holloway morao je otkazati planiranu borbu protiv Yaira Rodrigueza. Njihov obračun trebao je predvoditi ''UFC on ESPN 26'' priredbu 17. srpnja ove godine, no bivši prvak morao se povući zbog ozljede. Više o tome možete pročitati OVDJE. Iako se spominje kako vodstvo UFC-a ne planira tražiti zamjenskog protivnika za Meksikanca, jedno ime želi uskočiti.

Giga Chikadze (13-2, 6-0 UFC) odličan je gruzijski borac te je trenutno u nizu od šest pobjeda unutar UFC-a. Posljednju borbu odradio je prvog dana svibnja, a samo 63 sekunde bile su mu potrebne da nokautira legendardnog Cuba Swansona. Jednu borbu prije spomenute, nokautirao je Jameyja Simmonsa također u prvoj rundi, a oba nastupa priskrbila su mu bonus za izvedbu večeri. Gruzijac posjeduje mnoštvo kickboxing i karataškog iskustva, a nerijetko se putem svog Twitter profila nudi kao zamjena za razne borbe u kojima jedan od boraca otpadne zbog ozljede ili nekog drugog razloga.

Ništa drukčije nije niti ovaj puta, a Giga se u komentarima na objavu ''MMA Junkieja'' obratio UFC-u te Yairu riječima:

''Dopustite mi da spasim show. Prijatelju, ne budi uplašen.'' pritom označivši Yaira Rodrigueza, Seana Shelbya, Danu Whitea, Alija Abdelaziza te službeni UFC-ov Twitter profil.

Nema sumnje kako bi obračun ''El Pantere'' te gruzijske ''Ninje'' bio fantastičan sukob sličnih stilova. Radi se o borcima koji posjeduju niz atraktivnih poteza u stojci, a ukoliko je Max Holloway ozbiljnije ozlijeđen, nema razloga da UFC-ovi matchmakeri ne pokušaju ugovoriti ovakvu borbu. Jedino pitanje je što Yair Rodriguez može dobiti eventualnom pobjedom te isplati li se kockati protiv borca koji je trenutno sedam mjesta niže rangiran od njega.

Linker
19. travanj 2024 06:07