UFC

GSP ima savjet za Ngannoua: ‘Otiđi tamo gdje se možeš naplatiti!‘

UFC Legend Georges St-Pierre speaks at last day in the Web Summit 2021 in Lisbon, Portuga, on November 4,2021 (Photo by Rita Franca/NurPhoto) (Photo by Rita Franca/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

 Rita Franca/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Legendarni borac smatra da se svatko treba boriti tamo gdje može najviše uprihoditi

UFC-ova teška kategorije ponovno stoji, barem po pitanju situacije na vrhu. Iako je jasno da borbe za titulu ove godine neće biti, nikako da se organizira ona za privremenu titulu, da se barem nešto pokrene. Naravno, sve je krenulo od problema između Francisa Ngannoua i promocije, odnosno pregovora oko njegovog novog ugovora.

Francis je izuzetno nezadovoljan, ali mora se priznati da je većina boraca stala na njegovu stranu. Među njima je i Georges St-Pierre, legendarni umirovljeni prvak koji se te teme prihvatio tijekom gostovanja u MMA Houru Ariela Helwanija.

St-Pierre nikad nije bio netko tko je radio drame, ali se itekako znao naplatiti. Bio je zaposlenik kakvog UFC može poželjeti. Puno je donosio, ali isto tako je on mogao ostati u potpunosti zadovoljan. Ngannou je malo drugačija priča, no Georges ga podržava u njegovim zahtjevima pa čak i ako to dovede do napuštanja promocije.

"Govorim mu kao prijatelj da se mora naplatiti, da mora dobiti onoliko koliko vrijedi. Ako nije zadovoljan s time što mu UFC daje, neka ode ponuditi svoje usluge negdje drugdje, negdje gdje će ga dobro platiti jer on nije više mlad i došao je do te točke karijere", poručio je Georges 35-godišnjeg teškaškom prvaku.

Da, Ngannou nije dugo u sportu, ali činjenica je da je kasno krenuo nastupati na višoj razini pa je zbog toga već gotovo u veteranskim godinama. Ne čudi njegova želja da uzme najviše što može.

"On je teškaš, a znate što se njima može dogoditi. Jedan udarac promijeni cijelu borbu. S razlogom se rijetko može vidjeti teškaškog prvaka koji je taj status zadržao duže vrijeme. On se mora naplatiti. Negdje gdje će netko platiti ono što vrijedi. Ako UFC nije spreman to napraviti, Ngannou ima jako dobru poziciju iz koje može pregovarati", zaključio je, još kratko dodavši nešto o Francisovoj želji za odlazak u boks:

"On zaslužuje veliki novac, milijune dolara. Ali, on je prije svega veliki talent za MMA. Bojim se da boks nije dobra odluka. Da, jednoročno će zaraditi ogroman novac, no on se specijalizirao za MMA. Šanse u tom meču su potpuno na strani Furyja..

Ngannou je ovog mjeseca operirao koljeno i odmarat će gotovo do kraja godine. Tako će se vratiti pred istek ugovora i moguće je da promociju napusti bez još jedne obrane titule. UFC ga, sve dok se nadaju dogovoru, titule neće lišiti, jer bi to značilo da on istog trenutka postaje slobodan borac. Naime, ugovor mu je produžen na ovu godinu samo zbog klauzule koja vrijedi u slučaju da je prvak.

Nažalost, cijela Francisova situacija je ponovno zablokirala cijelu tešku kategoriju. Zapravo, teško se sjetiti vremena kad je u teškoj kategoriji na vrhu sve išlo bez problema. Pada nam na pamet razdoblje od Miočićevog osvajanja titule pa do prve borbe protiv Daniela Cormiera. Tek u tom vremenu smo borbe za titulu imali u nekom redovnom intenzitetu. Sve prije i nakon toga je većinom prožeto neželjenim dramama i problemima.

Linker
08. svibanj 2024 00:10