UFC

GSP još uvijek nije donio konačnu odluku: 'Vratio bih se isključivo zbog Khabiba'

Georges St-Pierre i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Uzbudljiv, a istovremeno i zastrašujuć - tako je legendarni borac opisao potencijalni okršaj s Khabibom

Možda borba s Michaelom Bispingom iz 2017. godine i nije posljednja u kojoj smo gledali legendarnog Georgesa St-Pierrea (26-2).

Bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji u srijedu je razgovarao s ESPN-om i otkrio da još uvijek nije 100 posto siguran hoće li se ili ne vratiti u Octagon. No ako odluči ponovno navući rukavice, zanimao bi ga isključivo jedan protivnik - aktualni prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov (28-0).

"Ako se ikada vratim, neću se vratiti kako bih odradio puno mečeva. Ako se vratim, radilo bi se o samo jednom. Protivnik bi trebao biti najveći mogući, a za mene je to Khabib. Za mene kao borca najuzbudljivija bi stvar bio okršaj s nekim tko se čini nepobjedivim. A on ima tu auru nepobjedivosti. No, to je ujedno i najstrašnija stvar", rekao je GSP.

Georges St-Pierre (R) from Montreal, Canada celebrates victory over Josh Koscheck from Waynesburg US after the end of the fifth round of the Ultimate Fighting Championship on December 11, 2010 at Bell Centre in Montreal, Quebec, Canada.    AFP PHOTO / ROGERIO BARBOSA (Photo by ROGERIO BARBOSA / AFP)
ROGERIO BARBOSA / AFP
Georges St-Pierre

Borba je to za koju bi bio zainteresiran i Khabib. Oko neporaženog Dagestanca više je puta kružila priča da bi se volio umiroviti s 30-0, ali i da bi volio za posljednjeg protivnika u karijeri imati upravo slavnog Kanađanina.

Stoga, ovo nije prvi puta da se priča o borbi GSP-a i Nurmagomedova. Tema je to kojoj se puno raspravljalo i tijekom 2018. te 2019. godine, ali tada navodno UFC nije bio zainteresiran. Dana White i društvo vjerojatno još uvijek Georgesu zamjeraju što se nakon posljednje povratničke borbe i pobjede na Bispingom odmah povukao u mirovinu bez da je branio pojas. Pored toga, i spuštanje do lake kategorije mogao bi biti još jedan problem za nekoga tko je veći dio karijere bio velteraš, a u posljednjem meču čak i borac srednje kategorije.

"Izgledi su vrlo mali", rekao je St-Pierre o realizaciji borbe s Khabibom pa nastavio:

"Ne zbog Khabiba, već zbog UFC-a. Pokušali smo prije dvije godine, a tad smo bili fleksibilni. Pokušali smo sve i nije upalilo. Stoga ne vidim zašto bi upalilo sada. Tada to UFC nije htio. Sada su prošle dvije godine i ne znam jesu li promijenili svoj stav. A čak i da sada budu voljni organizirati tu borbu, neke bi se stvari morale poklopiti", zaključio je GSP koji se, prema pisanjima ESPN-a, nema namjeru boriti nakon što navrši 40 godina, a to će biti 19. svibnja...

Što vi mislite, hoće li se GSP vratiti u Octagon?

Linker
20. travanj 2024 04:21