UFC

GSP o taktici za pobijediti Usmana: ‘Volio bih ga srušiti jer ne znamo kako se snalazi u toj poziciji‘

Georges St-Pierre

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti otkrio je kako bi pristupio meču protiv Usmana

Priča oko najvećeg velteraša u povijesti UFC-a posljednjih dana ponovno se aktualizirala. Belal Muhammad kao trenutno ponajbolji borac te kategorije, izjavio je kako Usman definitivno ne zaslužuje taj epitet.

''Ne, on neće dobiti to poštovanje sve dok mene ne pobijedi. Ljudi govore da je on jedan od najboljih velteraša ikad, a ja si mislim kako je on dvaput pobijedio Colbyja Covingtona, dvaput Masvidala i jednom Gilberta Burnsa. To su samo trojica tipova. Ne govorimo o nekom tko je prošao kroz sedam ili osam različitih protivnika. Poštujem ga, prvak je i aktivan je. Ali on odrađuje revanše prije nego li je dao priliku drugim tipovima da se bore protiv njega.'', rekao je Belal Muhammad gostujući na MMA Junkie Radiju.

Belalov Mt. Rushmore velter kategorije čine Tyron Woodley, Matt Hughes, B.J. Penn i naravno Georges St-Pierre. Ovaj potonji po mnogima je najveći MMA borac u povijesti, a svim MMA fanovima žao je jer se relativno rano povukao iz sporta.

Dugo se zazivao potencijalni meč između GSP-a i Khabiba, a pojavom Usmana na vrhu velter kategorije, GSP je dobio još jedan potencijalno interesantan meč. Obojica su sjajni hrvači, ali su ujedno i nevjerojatno potkovani te kompletni u svim segmentima MMA-a. Pravi bi spektakl bio upariti takva dva borca, a GSP je u razgovor s Jamesom Lynchem objasnio kako bi pristupio meču protiv Usmana.

''Usman je jako dobar u 'chain' hrvanju. Posebno je dobar kad pritisne protivnika uz žicu kaveza. On može sve, jako je svestran i dobar borac. Ali njegova glavna snaga jeste hrvanje. Što se mog stila tiče, ja sam se više bazirao na kretanju. Pogodio bih i zatim bi se kretao dalje, to je bio moj stil. Moja taktika bila bi srušiti ga dolje, ali uz puno fintiranja prilikom rušenja. Volio bih ga srušiti na leđa jer ga nikad nisam vidio u toj poziciji. To bi bila moja strategija.'', započeo je GSP s detaljnom analizom, a zatim je dodao:

''Kad se netko čini jači od svih ostalih, postoje načini na koje ih morate napasti. Nečija snaga i prednost mogu biti pretočeni u slabu točku. Ne znamo kakav je on kad je na leđima. Nitko ga nije iskušao u tome. Postoje mnogi borci koji su jako dobri hrvači, ali kad ih položite na leđa, ne znaju reagirati jer nikad nisu bili u takvoj poziciji. Zbog svega toga, pokušao bih to napraviti u meču protiv njega. Bi li mi to pošlo za rukom? Nikad nećemo saznati.'', rekao je Kanađanin, odmah otpisujući mogućnost da svjedočimo toj borbi.

GSP je dodao kako ne postoji borac kojeg nije mogao srušiti i stoga vjeruje da bi mu to pošlo za rukom i protiv Usmana. Međutim, dodao je kako je Kamaru fantastičan borac i trenutno je najbolji bez ikakve sumnje. Što se rušenja tiče, Kamaru Usman službeno nikad nije srušen u svojih 15 UFC nastupa. Colby Covington ne bi se složio s time, ali realnost je da Usmana uistinu nismo gledali u pozicijama koje GSP navodi.

St-Pierre prekjučer je napunio 41 godinu, a uzmemo li u obzir da se nije borio četiri i pol godine, meč protiv Usmana uistinu nema smisla. Najbolje godine Georgesa St-Pierrea davno su iza njega.

Linker
24. travanj 2024 03:05