UFC

Usman se i dalje muči s ozljedom šake: ‘Ne mogu si dopustiti da se više ne borim‘

Kamaru Usman

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije pažljivo radi na oporavku od teške ozljede

Tri meča u protekloj kalendarskoj godini odradio je Kamaru Usman. Radi se o aktivnosti za svaku pohvalu ako uzmemo u obzir da je Usman prvak velter kategorije. Rijetki su UFC-ovi prvaci koji se tako frekventno bore, ali šest mjeseci je prošlo od Usmanova posljednjeg nastupa, a on još uvijek nema ugovoren sljedeći nastup.

Problem je u tome što Usman vuče nezgodnu ozljedu šake i nije spreman na službeno ugovaranje borbe protiv Leona Edwardsa. Usman je prema svojim navodima slomio šaku tri tjedna prije meča s Colbyjem Covingtonom koji je odradio u 11. mjesecu protekle godine.

Nigerijac borbu ipak nije otkazao i uspio je pobijediti. Sada želi u potpunosti zaliječiti svoju ozljedu, kako bi što spremniji ušao u meč protiv Leona Edwardsa. Šuškalo se kako će se Usman vratiti u kavez tijekom sedmog mjeseca, ali oporavak ne teče kako se očekivalo.

''Problem s tetivama je to što nema protoka krvi, posebno kad se radi o tetivama ruku. Zbog toga je potrebno dulje vrijeme, a nije samo to u pitanju. Radi se o vrhu šake, dijelu kojim udaram. Ako ne uzmem propisano vrijeme za pravilni oporavak, ponovno ću se ozlijediti i mogao bih izbivati godinu dana, a možda i dulje. Moglo bi doći do nepopravljive štete zbog koje se ne bih više mogao boriti. To nije opcija koju si trenutno mogu dopustiti. Slušam doktore i želim biti siguran da sam se oporavio. Onda kad se u potpunosti oporavim, vratit ću se u kavez.'', objasnio je prvak u razgovoru za ''The Underground''.

Dana White u drugom mjesecu ove godine podijelio je fotografiju Usmanove šake tijekom operacije. Oštećenja ligamenta jasno je vidljivo, a fotografije možete pogledati OVDJE. Ako ste slabijeg želuca, preporučamo da ih preskočite.

Linker
17. travanj 2024 21:00