UFC

GSP objasnio zašto se nije borio s Khabibom: 'Bojali su se da ću ga pobijediti'

Georges St-Pierre
 JOEL SAGET / AFP
Neko duže vrijeme potencijalna borba Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St-Pierrea bila je vrlo aktualna tema. Iz oba kampa dolazile su želje za organizacijom iste, no UFC nije bio zainteresiran. Georges vjeruje da zna zašto je bilo tako.

Već je neko vrijeme Khabib Nurmagomedov bio UFC-ov prvak lake kategorije kad se pojavila mogućnost još jednog povratka Georgesa St-Pierrea iz borilačke mirovine. No, isto tako je legendarni Kanađanin govorio da je borba protiv Nurmagomedova jedina koja ga zanima. Nebitno bi li se za nju trebao spustiti u laku kategoriju ili bi se našli na nekoj težini između lake i veltera. No, UFC-u niti u jednom trenutku nije pokazao zanimanje za tako nešto. Bilo im je bitno da Khabib nastavi graditi svoj put kako je krenuo. GSP-u je žao što do borbe nije došlo, ali razumije zašto je to tako.

"Znam da je Khabib htio tu borbu, a ja sam je također htio. No, kad se pokušam staviti u cipele UFC-a lako je shvatiti neke stvari. Nisu htjeli ući u rizik da osvojim tu titulu i onda je napustim. No, ja čak nisam htio borbu za titulu, htio sam se samo boriti protiv njega jer sam ga smatrao najboljim borcem svijeta u tom trenutku", rekao je GSP u razgovoru s Arielom Helwanijem, dodavši:

"Imali su drugačije planove za Khabiba i to mi je razumljivo. Mogli su puno toga izgubiti, posebno ako se zna koliko su u njega investirali. Ne bi ta borba nikako bio dugoročno dobar poslovni potez za njih."

GSP je UFC već bacio u probleme nakon svog prvog povratka borbama. Tada je savladao Michaela Bispinga osvojivši titulu srednje kategorije koju nakon toga nije branio. Srećom, UFC je istovremeno imao i privremenog prvaka Roberta Whittakera, kojeg su fanovi vrlo lako prihvatili kao onog pravog. No, s lakom kategorijom, da je St-Pierre došao do titule, bi problem bio puno veći. Osim što bi detronizirao Khabiba, nanio bi mu prvi poraz u karijeri, čime bi svakako narušio njegovu vrijednost.

"Ja to osobno mogu shvatiti kao kompliment jer su me automatski time vidjeli kao prijetnju za njega i za njih same. To mi govori da su vjerovali da ga mogu pobijediti. Da su me pustili da se borim protiv njega, znao bih da ne vjeruju u mene", objasnio je.

GSP se povukao kao jedan od najvećih svih vremena. Kao MMA profesionalac upisao je 26 pobjeda i samo dva poraza, a u trenutku umirovljenja imao je 13 pobjeda u nizu.

Linker
20. travanj 2024 09:45