UFC

GSP otkrio tko su 4 najbolja P4P borca i poručio: 'Ferguson bi trebao biti sljedeći za Khabiba!'

Georges St. Pierre i Roberto Soldić
 Instagram
Bivši UFC prvak u velter i srednjoj kategoriji i jedan od MMA velikana, Georges St. Pierre, je boravio preko vikenda u Las Vegasu. Bila je to još jedna prilika da popriča s medijima, ali i da odgovori na pitanje tko su prema njemu najbolji P4P borci na svijetu u ovom trenutku.

Kanađanin nije okolišao i pokušavao se izvući i ne odgovoriti, nego je reporterki Helen Yee rekao:

"Khabib Nurmagomedov je među njima sigurno. Tu je Jon Jones. Tu je Henry Cejudo, kojeg je jako teško pobijediti. Ako pogledate sve što je postigao, to je jako mnogo. Jon Jones, Henry Cejudo i Khabib. I ne smijemo zaboraviti Amandu Nunes. Ona je najbolja ženska borkinja svih vremena."

Kao što to obično biva sa St. Pierreom, odlučio je otići u dublju raspravu, i dodatno elaborirati svoj odgovor.

"Ovo je vrlo subjektivno pitanje. Kada govorite o MMA-ju, sve je subjektivno. Ako pitate mene tko je najbrži čovjek svih vremena, to je Usain Bolt. To je objektivna svar jer se radi o vremenu. Ako me pitate tko je najjači dizač utega, i tu imamo rekord. I to je objektivno. Ali kada govorimo o MMA-ju, tu je u pitanju mišljenje. I zato nema dobrog odgovora na to pitanje", zaključuje.

U istom intervjuu je ponovio da je u mirovini i da uživa gledajući svoje UFC kolege. Legenda tvrdi da on neće biti idući protivnik Khabibu Nurmagomedovu, nego bi to trebao biti prema zaslugama Tony Ferguson.

Ipak, poznavajući GSP-a i njegovu poslovnu mudrost, on bi vjerojatno ponovno navukao rukavice na ruke kada bi financijska ponuda bila dovoljno velika, a uvjeti onakvi kakve želi. Prije nekoliko dana Khabibov menadžer Ali Abdelaziz je naglasio da je upravo GSP prvi izbor za njihovog idućeg protivnika. Stoga, ovo St. Pierreovo odmahivanje rukom treba shvatiti kao uvod u pregovore s UFC-om i građenje startnih pozicija.

Linker
21. travanj 2024 05:04