UFC

GSP otkrio Whiteovu ponudu nakon što mu je zabranio meč protiv De La Hoye: ‘Želiš li Khabiba?‘

Georges St-Pierre
 Ryan Remiorz/PA Images/Profimedia
Dana White se nije dao nagovoriti niti nakon dugih razgovora s Kanađaninom

Oscar De La Hoya vratit će se 11. rujna u ring te će odraditi ekshibicijski meč protiv Vitora Belforta. Brazilac je tu zapravo došao kao zamjenski borac, budući da se meč protiv prvobitno planiranog nije uspio dogovoriti. Riječ je o Georgesu St-Pierreu, legendarnom UFC prvaku koji je bio zainteresiran za taj meč, ali do njega nije došlo iz jednostavnog razloga. Iako se umirovio, GSP i dalje ima pravovaljani ugovor s UFC-om te kad bi se odlučio aktivirati, njegov dugogodišnji poslodavac bi morao dati dozvolu za to, u slučaju da se ne misli boriti kod njih.

Tako je GSP ostao bez meča kojeg je jako želio odraditi, a što se sve događalo ispričao je u razgovoru s Arielom Helwanijem unutar njegovog MMA Hour showa.

"Mislim da bi bilo zabavno odraditi taj meč. Moja misija dokazivanja kako sam najbolji borac u MMA svijetu je završena. 40 mi je godina. No, nešto zabavno što bi me motiviralo, što bi ujedno osiguralo veliku svoju novca u dobrotvorne svrhe, a što bi bilo borba protiv legende poput De La Hoye, tako nešto bih sigurno napravio. Odradio bih taj meč ne zato što vjerujem da sam bolji boksač nego što je De La Hoya bio u svom najboljem razdoblju, nego jednostavno vjerujem da je potrošeniji od mene. Ja sam i dalje u sjajnoj formi, mlađi sam i borio sam se u težoj kategoriji nego on. Mislim da bi to bila poštena borba koji bi fanovi htjeli vidjeti", rekao je GSP.

Nažalost, kako je navedeno, Dana White je iskoristio pravo koje mu daje Georgesov i dalje aktualni ugovor s UFC-om te mu je taj nastup zabranio. Pokušao je Kanađanin nagovoriti svog bivšeg poslodavca, no ovaj nije imao namjeru dozvoliti ništa što je vezano uz De La Hoyu, ali i Triller organizaciju, prema kojoj je već uputio seriju uvreda.

"Nazvao sam bivšeg vlasnika UFC-a, Lorenza Fertittu, da on pokuša uvjeriti Danu. Njemu se ideja svidjela, ali Dana jednostavno nije htio. Znam da mrzi Oscara pa sam mu rekao da ću učiniti Oscara lošim u tom meču, jer sam u sjajnoj formi, zadržao sam formu u kakvoj sam cijelo vrijeme bio, a odradio bih boksački trening kamp s Freddiejem Roachem i njegovim svjetskim prvacima u dvorani. Prvobitno mi je rekao kako je razlog taj što misli da bi me Oscar rasturio, ali ja sam imao dobre argumente. Oscar već odavno nije u onih pravim godinama, a ja sam cijelo vrijeme ostao aktivan. Ozbiljno bih pristupio borbi, dao bih sto posto, jer moje ime bi i dalje bilo vezano uz tu borbu. Rekao sam mu kako sam uvjeren da, ako postoji ijedan MMA borac koji bi otišao u boks i izgledao dobro u takvoj situaciji, da sam to ja", pokušao je uvjeriti čvrstog White, ali bez uspjeha.

Onda je otkrio kakvu mu je predsjednik UFC-a dao ponudu u drugom smjeru.

"Odbio je, a onda je razmislio i vratio mi se s izjavom kako nije problem eventualna Oscarova pobjede nego ne želi da Triller zarađuje novce na meni dok sam ja i dalje pod ugovorom s UFC-om. Ali pazite ovo, Dana me je onda nazvao i pitao želim li se boriti protiv Khabiba. Rekao sam Dani da je njegova ponuda čudna, budući da ga ta borba nije zanimala prije par godina kad smo ju mi tražili. Zašto sad odjednom je? Rekao je da je to zato što je Khabib umirovljen i više nije borac kakav je bio. Sad mu je ta borba imala smisla. Iako nisam htio tu borbu, bio sam znatiželjan pa sam mu rekao da ću razmisliti. Nedugo nakon toga, u medijima sam vidio izjavu kako ja tražim borbu protiv Khabiba. Što nije istina, tražio sam ju davno prije i više nisam. Mi smo obojica umirovljeni i to mi je potpuno u redu", objasnio je GSP kako je prepoznao što je White želio postići:

"Dana White je dobio puno negative od medija jer me nije pustio boriti se pa me pitao za borbu protiv Khabiba očekujući negativan odgovor. Tako bi imao dobar argument za medije, mogao bi im reći da sam odbio boriti se za njih, a borio bih se za nekoga drugog. Upravo zbog toga sam odlučio čekati i ispalo je da sam u pravu. Khabib je očito odbio tu borbu, no to ne znači da sam ja bio spreman reći da. Jednostavno sam prepoznao Danin blef. Nije to bio klasičan blef, ali trebalo mu je nešto zbog svega što je dobio od medija."

Nažalost, ako bi se ikad GSP odlučio aktivirati na bilo koji način, morat će to odraditi u suradnji s UFC-om, budući da ono što piše u ugovoru nije odradio. Na njegovu žalost, on nije određen vremenski nego brojem borbi za koje je sad itekako jasno da ih Georges nikad neće odraditi.

Linker
22. travanj 2024 01:51