UFC

Jose Aldo ipak nije svakoga oduševio, Khabib smatra da su njegovi najbolji dani iza njega

Aldo vs. Munhoz
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia | screenshot (YouTube)
Impresivna izvedba bivšeg prvaka s UFC 265 priredbe nije na Khabiba Nurmagomedova ostavila jak dojam

Glavna priča prije dva tjedna održane UFC 265 priredbe svakako je bio Ciryl Gane, novi UFC-ov privremeni prvak teške kategorije, koji je impresivno savladao Derricka Lewisa. No, isto tako je svoje mjesto u sunaslovnoj borbi na najbolji način iskoristio Jose Aldo. Legenda perolake kategorije, ujedno prvi UFC prvak iste, odradio je svoju najbolju borbu otkako se spustio u bantam kategoriju te je uvjerljivo savladao Pedra Munhoza.

Većina globalne MMA zajednice oduševila se nastupom sjajnog Brazilca, a neki su išli toliko daleko da su izjavili kako je Aldo potvrdio da je zapravo tek sada u svom "primeu" ili da je dočekao drugu verziju istog. I to gotovo dvije godine nakon što je odustao od već gotovo sigurnog umirovljenja. Pobjeda mu je donijela peto mjesto ljestvice bantam kategorije i pogled prema gore, vrlo vjerojatno prema borbi protiv nekog itekako jakog i poznatog imena, gdje se u prvom planu spominje TJ Dillashaw.

Pored svega toga ipak nije bilo moguće dočekati situaciju gdje će svi imati jednak stav prema Aldovom nastupu. Onaj koga on nije oduševio je Khabib Nurmagomedov. Umirovljeni neporaženi bivši prvak UFC-ove lake kategorije je već ranije tvrdio kako nitko ne može dva puta tijekom karijere biti u "primeu" te smatra kako se onaj Aldov dogodio sredinom prošlog desetljeća.

"Na koji je on način to pokazao? Dobio je batine kad se borio protiv Petra Yana, zar ne? Čovjek odradi jednu borbu i svi se odmah raspričaju. Kad je Conor McGregor savladao Donalda Cerronea, izgledao je poput lava. Kad se bori protiv boljih boraca, izgleda poput uplašene kokoši. Borbe protiv top boraca pokazuju tvoju vrijednost. Vrijednost ruske nogometne reprezentacije će se vidjeti protiv Hrvatske, a ne protiv Malte", rekao je Khabib za RT Sport, dodavši:

"Borba protiv Cowboya neće pokazati na kojem si nivou, kao što to neće Aldu pokazati borba protiv Munhoza. Neka se tako bori i izgleda protiv Yana. Kad možemo reći kako je ponovno na vrhuncu. Vidjeli ste što je radio u toj borbi. Zatvorio se i čekao suca da prekine borbu. To pokazuje da nisi na svom vrhuncu. Ako te pogađaju i ako si svjestan, a ne braniš se, takvi borci su za mene biznismeni, borci koji su tamo samo da uzmu novce."

Zapravo, Khabib smatra kako Aldo zapravo više nema ono što čini prave prvake.

"Postoje pravi prvaci koji žestoko idu na svakoga. Takve nije briga za novac. Naravno da je to važan aspekt, no moraš imati natjecateljski duh. Ne postoji mogućnost da je Aldo dočekao drugi vrhunac. Možeš to pokušavati dokazati koliko god želiš, ja sam prošao kroz to. I znam to bolje od tebe. Ti si novinar, ja sam borac", završio je Khabib svoje obrazloženje.

Upravo zbog tog svog stava Khabib je potvrdio kako nema namjeru vraćati se ikad više borbama, uvjeren kako više nikad neće moći biti dobar kakav je bio.

Linker
10. rujan 2021 03:06