UFC

Gunnar Nelson se vratio na najbolji mogući način! Prekidom je pobijedio Bryana Barberenu

Gunnar Nelson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nelson je pokazao da je u parteru za klasu bolji borac od Barberene, a i završio ga je u prvoj rundi

Sutra će biti točno godinu dana otkad je Gunnar Nelson posljednji puta nastupio, a nastupio je večeras u sklopu glavnog dijela londonskog UFC 286. Večeras mu je protivnik bio veteran Bryan Barberena koji je dosta aktivniji u posljednje vrijeme. Bivši hrvatski borac Luka Jelčić je bio Nelsonu u kutu, a kako se meč odvijao, pročitajte u nastavku:

Prva runda

U širokom je karate gardu Nelson otvorio borbu, a Barberena je prijetio prednjim direktom i ‘‘low kickom‘‘. Nekoliko jakih ‘‘kickova‘‘ je primio Nelson, no podrška publike je bila nevjerojatna. Inicirao je Nelson klinč na žici te je pogodio i nekoliko koljena, a dugo su se borili u toj poziciji. Gunnar je konačno došao do rušenja u drugoj polovici runde te se odmah došao u polugardu. Prošlo mu je i nekoliko laktova te je pokazao koliko je u parteru kvalitetniji borac. Pokušavao je ‘‘americanu‘‘ Nelson što je Barberena prepoznao i obranio, no Nelson je nastavio raditi. Oko 25 sekundi prije kraja je prošao u ‘‘mount‘‘, uhvatio ‘‘armbar‘‘ te je 10 sekundi prije kraja runde Barberena tapkao! Kakav nastup Gunnara Nelsona.

Pobjedu je ‘‘submissionom‘‘ odnio Nelson, a treba i pohvaliti taj udarac laktom kojim je zbunio Barberenu prije nego je uhvatio ‘‘armbar‘‘. Uistinu vrhunski nastup islandskog borca.

Linker
26. travanj 2024 10:11