UFC

Kakav rat! Justin Gaethje svladao Rafaela Fizieva, a nakon borbe rekao da želi još jednu priliku za titulu

Justin Gaethje 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

U sunaslovnoj borbi večerašnje odlične UFC 286 priredbe u Londonu nastupili su dvojica rangiranih boraca lake kategorije, Justin Gaethje i Rafael Fiziev. U meč je Gaethje ušao iz poraza od Charlesa Oliveire nakon čega se nije borio, dok je Fiziev s druge strane prekinuo svoj niz pobjeda.

Prva runda

Borbu je Fiziev otvorio s nekoliko ‘‘kickova‘‘, brzih u svom stilu. Gaethje je odmah uzvratio, i to također u svom stilu, i to vrlo snažno. Pokušao je Gaethje opet, no Fiziev ga je pročitao na vrijeme te ga je izbjegao. Nastavio je Fiziev tehnički savršeno raditi udarce nogama, a pogodio je i nekoliko dobrih krošea. Upustili su se u otvorenu razmjenu u kojoj su obojica primili, a zatim je iz klinča Fiziev pogodio odlično koljeno. Ekspresno je Fiziev skraćivao distancu, a kad god bi ušao, Gaethje bi ga kaznio s nekoliko snažnih udaraca. Pogodio je Gaethje nekoliko krošea, no nije ugrozio protivnika. Gaethje je u posljednjoj minuti pokušao rušiti Fizieva, no ovaj se lagano obranio. Sjelo je još jedno koljeno Fizieva, ali i nekoliko teških udaraca Gaethjea. Kakva runda!

Druga runda

Krenuli su ponovno jakim tempom, a Fiziev je nastavio raditi nogama i dobro pogađati Gaethjea. Fiziev je primio dosta štete te je Gaethje otvorio ranu ispod oka. Trebalo je neko vrijeme Fizievu da se oporavi, a na usporenoj snimci se vidjelo da se radilo o ubodu u oko. ‘‘High kickom‘‘ je pokušavao Gaethje, ali Fiziev se odlično branio. Ponovno su ušli u otvorenu razmjenu, a nakon toga je Gaethje pogodio odličnu kombinaciju krošeima. Naravno, nakon toga je uslijedila još jedna razmjena, te nekoliko snažnih udaraca od strane Gaethjea. Fizieva ništa nije moglo spriječiti da ide prema naprijed i nevjerojatno brzo baca udarce. Počeo je Fiziev osjećati te ‘‘low kickove‘‘ te je počeo jako često mijenjati gardove.

Treća runda

Sportski pozdrav na početku, a nakon njega nekoliko teških udaraca od strane Fizieva, a zatim razmjena u kojoj je Gaethje bio dosta uzdrman. Prekrasnom kombinacijom je to Fiziev učinio, a nekoliko trenutaka kasnije Gaethje je bio taj koji je pogodio čist lijevi kroše. Na trenutak su se našli u klinču te su obojica primili nekoliko koljena, a zatim je Gaethje ponovno bezuspješno pokušao rušiti Fizieva. Fiziev je malo usporio, a djelovao je nešto manje eksplozivno nego ranije. Dosta štete je primio na licu, no i dalje je nastavio bacati snažne udarce. Gaethje je ponovno pogodio snažan kroše, a i nekoliko aperkata. Fiziev se nije dao. Gaethje je krajem runde ipak uspio srušiti Fizieva.

Kakva borba i kakav rat! Iako je tek treći mjesec, nije pogrešno reći kako će ova borba krajem godine biti u konkurenciji za borbu godine. Pobjedu je odnio Justin Gaethje većinskom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 28-28).

Linker
19. travanj 2024 08:04