UFC

‘Hej, Dana! Natjeraj nekog da se bori sa mnom‘: Khabibov rođak silno se muči s pronalaskom protivnika

Umar Nurmagomedov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
27-godišnji Umar Nurmagomedov odradio je četiri meča u nešto manje od tri godine, a problem leži u pronalasku protivnika

Gotovo punih godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Umara Nurmagomedova (16-0, 4-0 UFC). Fantastični UFC-ov bantamaš nastupio je u siječnju (1. mjesec), na prvom ovogodišnjem UFC-ovom eventu.

Nokautom u prvoj rundi Umar je tada porazio Raonija Barcelosa i upisao je četvrtu pobjedu u svom četvrtom UFC nastupu. Probio se Umar i unutar top 15, ali sve od tog meča, nismo ga gledali unutar UFC-ovog kaveza.

Imao je Nurmagomedov u međuvremenu jedan zakazan meč. 5. kolovoza (osmi mjesec) trebao se boriti s Coryjem Sandhagenom, ali zbog ozljede ramena, Umar je bio primoran otkazati taj meč. Rob Font uskočio je kao zamjena, a Sandhagen je došao do pobjede.

Veliku priliku tada je propustio Umar Nurmagomedov, ne samo zbog činjenice da bi pobjedom nad Sandhagenom uskočio u top 5. Naime, Nurmagomedov se silno muči s pronalaskom protivnika i počeo je zazivati Danu Whitea da mu napokon ugovori meč.

‘‘Hej, Dana White. Čak i ja sam se umorio slušajući: ‘Nitko se ne želi boriti s Umarom‘. Natjeraj nekog da se bori sa mnom. I poruka za sve bantamaše: 17. veljače (2. mjesec), ako niste zauzeti i želite se borite, javite UFC-u.‘‘, poručio je Nurmagomedov, s tendencijom da nastupi na UFC 298 eventu u drugom mjesecu naredne godine.

Prava je šteta što se ovakav borac muči s pronalaskom protivnika, a sam Dana White u par navrata je potvrdio kako nije lako pronaći adekvatnog protivnika Khabibovom neporaženom rođaku.

Umar je na ‘‘scoreu‘‘ 16-0, izgledao je fantastično u svakom nastupu koji je odradio, ali trenutno nije pretjerano visoko rangiran. Borba protiv njega ne nosi puno njegovim protivnicima čak ni u slučaju pobjede, a rizik od poraza itekako je velik. Nadamo se da će ipak iskočiti netko od hrabrijih bantamaša i da ćemo Umara uskoro gledati na djelu. Ovo je borac koji ima potencijal za najveće stvari.

Linker
26. travanj 2024 00:47