UFC

Colby Covington otkrio razloge užasnog nastupa: ‘Slomio sam stopalo nakon prvih 30 sekundi borbe‘

Leon Edwards vs. Colby Covington

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘Chaos‘‘ je razočarao nastupom koji je pružio na UFC 296 eventu

Neprestani pritisak Colbyja Covingtona njegova je glavna odlika. Hrvački fantastičan i kondicijski besprijekoran, Colby se pokazao nepremostivom preprekom za mnoštvo svojih protivnika, ali gotovo ništa od toga nismo vidjeli u njegovom meču protiv Leona Edwardsa.

‘‘Chaos‘‘ je izgledao suzdržano, na dojmove čak i obeshrabreno, a Edwards je bez većih problema došao do pobjede na bodove. Mnogima je nejasno zašto Colby nije pustio kočnicu i krenuo na sve ili ništa, jer vjerojatno se radilo o njegovoj posljednjoj prilici za postati prvakom.

Nekoliko dana nakon eventa, razloge lošeg nastupa ponudio je Covington osobno. Gostovao je Colby u PBD podcastu i pojasnio je što ga je onemogućilo da pruži konkretniji i kvalitetniji nastup.

‘‘Slomio sam stopalo nakon prvih 30 sekundi borbe, a ljudi još ne znaju za to. Rendgenske snimke uskoro će biti dostupne. Dakle, u prvoj minuti borbe je došlo do ozljede. Imam fotografiju tog trenutka na svom mobilnom telefonu, točan trenutak kada sam stopalom pogodio njegov lakat. Osjetite kako dolazi do nateknuća, a krajem prve runde bio sam svjestan i same boli. Ravno u lakat sam pogodio, vrhom stopala.‘‘, započeo je Colby, a zatim je dodatno pojasnio.

‘‘Nisam se mogao u potpunosti oslanjati na to stopalo. Zato je plasirao tako puno ‘kickova‘ u moju desnu natkoljenicu. Moje lijevo stopalo bilo je slomljeno i gotovo svu težinu oslanjao sam na desnu nogu. Bilo je užasno. Kako se borba bližila kraju, počeo sam se bolje nositi s bolovima i počeo sam podizati desnu nogu i blokirati ‘kickove‘. On (Edwards) nije udarao ‘kickove‘ nakon četvrte runde, jer je osjetio da sam uhvatio dobar tajming za blokirati udarce. Nije htio slomiti nogu udarcima u moje koljeno.‘‘, dodao je Colby.

Naravno, mnogi će ovo vidjeti kao izliku i Colbyjev pokušaj da opravda užasan nastup koji je pružio na UFC 296 eventu. Možda Covington naknadno objavi te rendgenske snimke, ali nitko ne može sa sigurnošću reći kada je točno došlo do prijeloma. Colbyju je na kraju krajeva teško vjerovati.

Linker
04. svibanj 2024 02:38