UFC

Helwani otkrio: Covington morao pristati na ugovor bez PPV poena, Usman zaradio 'na njegovoj grbači'

Colby Covington i Kamaru Usman
 Screenshot/Youtube
UFC 245 se u konačnici pokazao kao katastrofalan za sada već bivšeg izazivača u velter kategoriji Colbyja Covingtona. U glavnoj borbi priredbe, koja se održala u T-Mobile Areni, je zgubio prekidom u petoj rundi od Usmana, pritom zaradivši neugodan prijelom čeljusti. Tako je njegov višegodišnji plan da dođe na pravi tron (privremeni pojas je imao) kategorije do 77 kilograma završio neslavno.

Poznati MMA novinar i insajder uglednog ESPN-a, Ariel Helwani, otkriva da Covington nije niti financijski prošao onako dobro kako je planirao. Naime, ostao je bez PPV bodova, a time i dobrog dijela svoje zarade. PPV bodovi obično pripadnu posebnim ugovorima prvacima i izazivačima koji predvode neki PPV event i kod najvećih zvijezda čine i najveći dio zarade od određenog nastupa.

Helwani tvrdi da UFC u njegovom slučaju nikako nije htio pristati na tu opciju, nego da su mu samo ponudili fiksnu cifru koju je na koncu morao i prihvatiti. Radi se o 500 tisuća dolara, koliko je dobio i prvak Usman. No, Usman se vjerojatno osladio i bonusom od PPV bodova za koji se ne zna koliki je. Covington je navodno dugo vremena inzistirao na istim uvjetima, ali je u konačnici morao popustiti jer UFC "nije trzao".

"Na kraju je Covington pristao na 500 tisuća dolara honorara bez bonusa za pobjedu i bez PPV poena. Prema mojim izvorima, razlog zašto je vjerovao da mu pripada i taj dodatni dio zarade jest taj da je smatrao kako upravo on promovira UFC 245 bolje od bilo koga drugoga."

"Ako će Usman biti pošten, onda će priznati da je većina gledatelja željela vidjeti ovaj meč upravo radi Covingtona. Ljudi su ga mrzili, a Usmana pretvorili u heroja upravo radi Colbyjevog ponašanja. Usman je na koncu dobio PPV poene i zaradio je na Covingtonovogm ponašanju više od bilo koga drugoga", zaključuje Helwani.

Linker
20. travanj 2024 23:06