UFC

Helwani reagirao na Whiteove izjave: ‘Što će se dogoditi kad netko drugi učini nešto slično?

Ariel Helwani

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)

Situacija oko Dane Whitea i njegovog fizičkog sukoba sa suprugom Anne još uvijek se ne stišava. UFC-ov predsjednik na sinoćnjoj konferenciji za medije dao je novi osvrt i pritom je odbacio svaku mogućnost odstupanja sa svoje pozicije. Neće se White povući čak niti na 30 ili 60 dana, jer ne vidi smisao u tom potezu.

‘‘Kakve bi posljedice trebale biti? Recite vi meni. Da uzmem 30 dana pauze? Na koji način je to kazna za mene? Ja bih se mogao povući sa strane, ali što bi to značilo? Moj odlazak naštetio bi kompaniji, bio bi na štetu ostalim zaposlenicima, kao i borcima. U tom slučaju nisam ja onaj koji trpi. Mogao sam otići još 2016. godine. A znate što je moja kazna? Evo moje kazne: morat ću do kraja života živjeti s ovim, s ovom etiketom (obiteljskog nasilnika). Druga kazna jest to što mnogi ljudi vjerojatno više ne gaje poštovanje prema meni, od medija pa do boraca i prijatelja. S puno toga morat ću se nositi do kraja svog života i to je puno veća kazna od 30 ili 60 dana odsutnosti. Po meni to ne bi bila nikakva kazna. Najveća kazna leži u tome da sam to učinio i moram se nositi s tim.‘‘, pojasnio je Dana White što će biti njegova najveća kazna zbog šamara kojim je udario svoju suprugu na dočeku Nove godine.

Jedan od najvećih Whiteovih neprijatelja u svijetu MMA-a i medija svakako je Ariel Helwani. Nikad White i Helwani nisu pronašli zajednički jezik i već godinama su na ratnoj nozi. Naravno da Ariel neće samo tako pustiti Whitea da se izvuče iz ove situacije. Jako brzo je Helwani podijelio Whiteov govor s konferencije za medije, a u sklopu svoje objave na Instagramu napisao je detaljniji osvrt na Whiteovu reakciju.

‘‘Idemo biti realni. Život ne funkcionira ovako i on to dobro zna. Svi se moramo suočiti s posljedicama za naša djela. Nije na nama da odlučujemo što će biti naša kazna. Ako činite loše stvari, nemate pravo reći da je vaša jedina kazna to što morate živjeti s tim lošim osjećajima oko svega toga. Ne, vi morate živjeti s lošim osjećajima, ali morate se i suočiti s posljedicama. Tako stvari funkcioniraju.‘‘, započeo je Helwani, a zatim se nastavila paljba po Whiteu.

‘‘Žaliti zbog učinjenog nije dovoljna kazna. To je posljedica i razlika je velika. Iako poštuje činjenicu da se ponovno osvrnuo na taj incident, ovo nije dovoljno. Da je netko od nas učinio nešto ovakvo, svi znamo da bi naša kazna bila daleko gora od ovog što on gura u prvi plan. Odbacivanje povlačenja na 30 ili 60 dana dokaz je da je on promašio poantu. Poanta je: kakvu poruku šalješ svom osoblju i borcima? Ako ovakvo ponašanje prolazi nekontrolirano, što će se dogoditi sljedeći put kad netko drugi to učini? Ništa? Samo će nastaviti svoj život uz loše osjećaje? Život ne funkcionira tako.‘‘, dodao je Helwani.

U nastavku svoje objave, Ariel je svima koji smatraju da pretjeruje poručio da ga slobodno otprate i da je ovo nešto o čemu se ne može samo tako prestati govoriti.

Linker
20. travanj 2024 17:01