UFC

Helwani uništio je Danu Whitea zbog sukoba sa suprugom: ‘Što će tvoja djeca sada reći?‘

Ariel Helwani

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Najpoznatiji MMA novinar na svijetu verbalno je demolirao UFC-ovog predsjednika

Jako loš uvod u 2023. godinu proživljava Dana White, UFC-ov predsjednik. Prilikom dočeka Nove godine, White je snimljen u fizičkom sukobu sa svojom suprugom, a sukob je završio tako što su jedno drugome opalili šamare.

Iako je Whiteova supruga prva koja je ošamarila Danu, naravno da je Dana naišao na puno veće osude javnosti jer je zadao udarac supruzi. Odmah je Dana izašao u javnost sa svojim osvrtom te je pojasnio da se radi o izoliranom incidentu zbog kojeg je posramljen, a njegova supruga potvrdila je da se takav slučaj nikad prije nije dogodio te da su izgladili stvar.

Unatoč ‘‘posipanju pepelom‘‘, White trpi brojne kritike u medijima. Kolumnist Yahoo Sportsa, Kevin Iole, izbacio je kolumnu u kojoj Whitea poziva na kratko/privremeno povlačenje s mjesta UFC-ovog predsjednika, kako bi podigao svijest o štetnosti obiteljskog nasilja. Mnogi se slažu s Ioleom, ali svi su zapravo čekali osvrt Ariela Helwanija.

Podsjećamo, Ariel Helwani je 2016. godine zaratio s UFC-om, točnije UFC i Dana White zaratili su s Helwanijem. Ariel je prvi otkrio vijest da će Brock Lesnar nastupiti na UFC 200 eventu i time je ‘‘pokvario‘‘ UFC-ovo iznenađenje. Nakon toga uslijedila je zabrana pristupa svim UFC-ovim eventima, a Helwani se rasplakao u svojoj emisiji nakon zabrane od strane UFC-a.

Dana White tada je u jednom od intervjua kritizirao Helwanija, te je postavljao pitanje: ‘‘Što će tvoja djeca reći kad pogledaju video u kojem plačeš?‘‘. Sada, u 2023. godini, Helwani je dočekao svoju priliku za uzvratiti na isti način.

‘‘On me ismijavao jer su me obuzele emocije. Ovo je jedna stvar za koju nisam mogao vjerovati da se spustio na tu razinu. Nisam mogao vjerovati da se tako nisko spustio. Ne sviđam ti se kao novinar, reporter, voditelj, u redu, nema veze. Ali na neke razine se nikad ne spušta. On je u tom intervjuu gdje me ismijavao rekao nešto poput: ‘Tvoja djeca će vidjeti ovo. Koliko će osramoćeni biti gledajući kako njihov otac plače?‘. Nisam mogao vjerovati da će se spustiti tako nisko i da će pričati o mojoj obitelji. To mi je ostalo u pamćenju od 2016. godine i nikad to nisam zaboravio. Dana White takav je tip osobe. Nikad ne pričajte o tuđoj obitelji i djeci. Iskreno, kad je on to rekao, ja sam se uistinu zapitao što će moja djeca reći. Ali znam da će moja djeca reći da sam se zauzeo za sebe. Ali danas ću ja postaviti isto pitanje koje je on postavio meni 2016. godine.‘‘, krenuo je Helwani sa svojom ofenzivom, a zatim je krenula prava paljba po Whiteu.

‘‘Što će tvoja djeca reći o tebi? Što će tvoja djeca reći o tvojoj ostavštini, načinu na koji se odnosiš prema borcima i ljudima, o načinu na koji obavljaš svoj posao? Što će tvoja djeca reći o tom videu (u kojem je ošamario suprugu)? Što će tvoja djeca reći o tome kakva si ti osoba? Zapitaj se to pitanje, što će tvoja djeca reći o tebi?‘‘, rekao je Helwani.

Zatim je nastupila kraća pauza, a u pauzi je pušten broj telefona na koji se mogu obratiti sve žrtve obiteljskog nasilja u SAD-u.

Helwani je nešto manje od sedam godina čekao priliku da Whiteu uzvrati na isti način, ali ovaj put mu je ‘‘naplatio s kamatama‘‘. Dana White i Paddy Pimblett već su propisno osramoćeni od strane Helwanija u 12. mjesecu netom završene godine. Tada su se mnogi MMA fanovi poslužili terminologijom borilačkih sportova i komentirali su da je Helwani uzeo rundu rezultatom 10-8. Ovaj put se može pričati i o ‘‘10-7 rundi‘‘, a pred Whiteom je teško razdoblje.

Kompletan Helwanijev osvrt na Whiteov incident sa suprugom možete pogledati u videu pri dnu teksta (od 44:16).

Linker
20. travanj 2024 04:40