UFC

Henry Cejudo: Ako me ne žele platiti, spreman sam se umiroviti

Henry Cejudo
 Instagram
Henry Cejudo i dalje nema ugovorenu obranu niti jednog od dva UFC pojasa prvaka koja ima u svom vlasništvu. Razlog za to je financijske prirode, a Cejudo nema nikakvu namjeru boriti se dok ga s te strane ne zadovolje.

Henry Cejudo svoju je posljednju borbu odradio u lipnju, kad je pobjedom nad Marlonom Moraesom postao dvostruki UFC prvak. Zapravo, postao je "Triple C", kako je on sam sebe nazvao, pribrojivši svojim uspjesima olimpijsko zlato. Od tada ga se često moglo vidjeti u medijima, no ugovaranja iduće borbe nema.

U velikom razgovoru za MMA Fighting, Cejudo je otkrio zašto je to tako, odnosno rekao je kako je novac jedino što ga motivira te da se neće vratiti ukoliko njegovi apetiti ne budu zadovoljeni.

"Ja sam u ovome u potpunosti radi novca. Tu sam da zaradim. Nisam tu zbog novog naslova, zbog novog pojasa. Moja motivacija je samo novac jer sam postigao sve što sam oduvijek htio postići. Nedostaje mi samo jedna stvar, a to je veliki broj nula dok se borim pred gomilom ljudi. U potpunosti sam spreman napustiti sport ako to ne mogu dobiti", objasnio je "The Messenger" gdje je trenutno problem po pitanju njegovog idućeg nastupa.

Što se tiče svote koju bi volio dobiti za jednu borbu, nju novinari ipak nisu uspjeli saznati.

"Imam brojku u svojoj glavi, ali to je između mene i mog šefa. Već sam ranije rekao kako respektiram Danu Whitea i sve što je napravio za organizaciju. Zahvalan sam na svemu što su do sada napravili za mene. No, ako ne možemo doći do dogovora, sretno borcima obje diviziju, moći će se veliki broj nositelja srebrne i brončane medalje boriti za njih", najavio je svoj potencijalni odlazak.

Cejudo se trenutno nalazi u nizu od pet pobjeda, gdje mu je najveća svakako ona nad Demetriousom Johnsonom, kojem je prekinuo njegov veliki pobjednički niz.

Linker
18. svibanj 2024 19:37