UFC

Henry Cejudo: ‘Dana mi ne želi dati Volkanovskog jer zna da ću ga pobijediti‘

Henry Cejudo
 screenshot (YouTube, UFC)
Borba koja bi Henry Cejuda mogla vratiti u Octagon ona je u kojoj bi napao pojas treće kategorije

Priča bivšeg UFC prvaka muha i bantam kategorije, Henryja Cejuda, dijametralno je suprotna od one Khabiba Nurmagomedova. Tu je prije svega misli na ono što se dogodilo nakon gotovo jednakog poteza koji su prošle godine obojica napravili. Govori se o umirovljenju. Cejudo je svoje obznanio u svibnju nakon UFC 249 pobjede protiv Dominicka Cruza. Iako mnogi nisu vjerovali da je ozbiljan u tome, titula mu je brzo oduzeta, a već dva mjeseca kasnije UFC je dobio novog prvaka, Petra Yana.

Khabib se umirovio u listopadu, nakon pobjede protiv Justina Gathjea, a Dana White i dalje živi u nadi da će se on vratiti i boriti još jednom. Tako Khabibu titula još uvijek nije oduzeta, unatoč tome što on tvrdi kako je završio karijeru. No, izrazio je White namjeru da će ga pokušati još jednom nagovoriti. I to sve dok s druge strane ima borca kojem je u gotovo istoj situaciji odmah oduzeo pojas, a sad ne reagira kad ga taj isti moli za borbu kojom bi se ipak vratio.

"Borba koja me itekako privlači je borba protiv Alexandra Volkanovskog. Želim ispisati povijest. Već sam ju ispisao, no ovo bi bilo samo nešto dodatno, želim napraviti nešto što će teško itko više ikad ponoviti. Znam da mogu pobijediti Volkanovskog i Dana to također zna. Jedna meni bliska osoba mi je rekla kako mi upravo zato Dana ne želi dati tu borbu, jer znam da ću ga pobijediti, a misli kako ću se onda ponovno umiroviti", rekao je Cejudo u showu UFC-ovog borca Belala Muhammada.

Do sada nitko nije napao titulu tri različite UFC-ove kategorije pa bi samom prilikom da osvoji pojas perolake kategorije Cejudo postao jedinstven. Ako bi do iste došao, to bi tek bilo nešto nevjerojatno i u budućnosti teško izvedivo.

Gledajući na Cejudovu izrazitu nepopularnost, ono što je on izrekao zapravo vjerojatno nije daleko od istine. Pitanje je bi li mu White bio spreman dati tu priliku, neovisno o tome smatra li da može savladati Volkanovskog ili ne. I sigurno to nije zbog straha da će se Cejudo umiroviti. Teško je zamisliti da je White spreman prihvatiti situaciju gdje će mu povijesni uspjeh postaviti toliko nepopularan borac koliko je Cejudo. Napad na titulu dvije različite kategorije nije mu bilo problem priuštiti, ali ovo? Za tako nešto je ipak potrebno malo više referenci od olimpijskog zlata te osvojene i uspješno obranjene titule u dvije različite divizije, iako su ovo posljednje osim njega napravili tek Daniel Cormier i Amanda Nunes. Koliko god to bio impresivan rezultat te koliko god svi bili svjesni da je Cejudo pakleno dobar borac.

Linker
26. travanj 2024 09:18