UFC

Henry Cejudo najavio je novu borbu! Nastupit će na UFC-u 298, a evo tko će mu biti protivnik

Henry Cejudo

 REY DEL RIO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Rey Del Rio/getty Images/profimedia
Potvrdio je vijesti na svom YouTube kanalu

Potencijalni eliminator naslova u bantam kategoriji rezerviran je za UFC 298 s bivšim prvakom u dvije divizije, Henryjem Cejudom, koji će se suprotstaviti Merabu Dvalishviliju.

Cejudo (16-3, 10-3 UFC) objavio je u nedjelju na svom YouTube kanalu da će se boriti protiv Dvalishvilija (16-4, 9-2 UFC) na priredbi 17. veljače, koja se održava u Honda Centru u Anaheimu.

Broj tri na rang ljestvici kategorije do 61 kilograma Cejudo dolazi nakon poraza u borbi za naslov od tadašnjeg prvaka Aljamaina Sterlinga na UFC-u 288 početkom svibnja, što je bio njegov povratak borbama nakon trogodišnjeg prekida.

Bivši nositelj naslova bantama i muha kategorija nadao se brzom preokretu nakon poraza i bio je spreman odraditi meč s Marlonom Verom na UFC-u 292 u kolovozu, ali 36-godišnjak je pretrpio ozljedu ramena. Sada zdrav, Cejudo će se pokušati vratiti u još jednu priliku za naslov.

Imat će težak zadatak u obliku drugo rangiranog Dvalishvilija, koji je u nizu od devet pobjeda i kao zapeta puška čeka prvi pokušaj za UFC titulu. "The Machine" nije doživio poraz od travnja 2018., a njegov trenutni niz uspjeha uključuje pobjede nad bivšim prvacima Petrom Yanom i Joseom Aldom. Pobjednik ove borbe zasigurno će dobiti priliku za napad na pojas koji je na kocki samo mjesec dana nakon borbe jer Sean O‘Malley brani titulu protiv Marlona Vere.

Linker
01. svibanj 2024 10:34