UFC

Henry Cejudo o novoj UFC-ovoj brzorastućoj zvijezdi: ‘Mislim da mu treba još 10 mečeva da bi potencijalno postao prvakom‘

Bo Nickal

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ savjetovao je Nickala da postepeno gradi svoj put

Bo Nickal bio je jedan od najneiskusnijih i najmanje renomiranih boraca na programu UFC 300 eventa. Ali, unatoč tome, Nickal je borac koji je privlačio ponajveću pažnju, kako prije, tako i po završetku eventa.

Bez većih problema Bo je porazio Codyja Brundagea i upisao je šestu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Tri od tih šest pobjeda došle su unutar UFC-a, a Nickal još uvijek nije bio ozbiljnije ugrožen unutar MMA kaveza. Njegova reputacija raste iz borbe u borbu, a Nickal polako počinje uvjeravati fanove kako se radi o ‘‘real dealu‘‘ i borcu koji će uskoro pretendirati na sam vrh.

Nickal je također uvjeren da posjeduje sve alate za postati UFC-ovim prvakom, ali Henry Cejudo smatra kako bi Nickal trebao ‘‘spustiti loptu‘‘ na zemlju. Prema mišljenju ‘‘Triple C-ja‘‘, Nickal je trenutno jako daleko od osvajanja UFC-ove titule.

‘‘Nemoj stavljati toliki pritisak na sebe. Iskreno, ja vjerujem da u budućnosti možeš postati prvakom srednje kategorije, ali trenutno nisi spreman za top 10. Ako te upare s nekim od velikih tipova poput Marvina Vettorija koji ima dobar jiu-jitsu ili s nekim od drugih krupnih tipova koji znaju hrvati, recimo protiv Paula Coste, mislim da nisi spreman za top 10.

Mislim da Nickal prije svega treba odraditi pune tri runde i upoznati zalihe svoje energije. On pobjeđuje svoje protivnike jako brzo, ali kako će se osjećati kad bude morao odraditi pet rundi s tipovima poput Seana Stricklanda, Paula Coste, Roberta Whittakera ili Jareda Cannoniera? Ta kategorija krcata je sjajnim borcima. Mislim da Nickal treba ‘spustiti loptu na zemlju‘. Smatram da je on možda 10 borbi udaljen od potencijalnog osvajanja UFC-ove titule.‘‘, rekao je Cejudo u podcastu koji vodi zajedno s Kamaruom Usmanom.

Inače, Cody Brundage prvi je borac koji je Nickala odveo u drugu rundu. Ostalih pet protivnika Bo je završio u prvoj rundi i definitivno mu treba iskustvo ‘‘dubokih voda‘‘ prije nego dobije priliku boriti se s najboljima u kategoriji.

Cejudo možda pretjeruje kada navodi da Nickalu treba 10 mečeva do UFC-ove titule, ali Bo definitivno treba puno više iskustva od ovog koje trenutno posjeduje.

Linker
02. svibanj 2024 03:10