UFC

Nickal priželjkuje borca kojeg svi izbjegavaju: ‘Ne mislim da će izdržati pet rundi, ako ćemo biti iskreni‘

Bo Nickal

 CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp

Nova UFC-ova zvijezda u usponu, Bo Nickal, nije impresioniran čovjekom zbog kojeg se trese divizija, a to je naravno Khamzat Chimaev.

Amerikanac je svoj prošli nastup, na UFC-u 300 protiv Codyja Brundagea, odradio uspješno, uvjerljivom pobjedom te je ovo tek prvi put da je Nickal otišao u drugu rundu.

Međutim, Chimaev nije bio posebno zadovoljan nastupom trostrukog hrvačkog NCAA prvaka te je nakon borbe, objavio na društvenim mrežama da je Nickalovo hrvanje bilo "veliko s**nje". Kad je komentar vidio, Nickal je bio oduševljen.

"Sviđa mi se", rekao je Nickal u srijedu na The MMA Houru.

"Mislim da je činjenica da on prepoznaje da je to dobro za sve. Dobro za mene, dobro za njega, dobro za sport. Dakle, borit ćemo se."

"Htio bih samo odgovoriti na to, protiv koga si se borio pri rezultatu 5-0, brate? Neki nasumični tip u Europi? Borim se u UFC-u na UFC-u 300, tako da ova igra ima više razina."

"Ne bih se iznenadio da kad se borimo, ja budem favorit od -1000, isto kao što sam bio protiv svih ovih drugih boraca."

Nickal komentira da zna kako je borba s Chimaevom za daleku budućnost, ali je uvjeren da će se moći nositi s neporaženim Čečenom jednako lako kao što je uspio s Brundageom.

"Mislim da bih mu učinio vrlo slično onome što sam učinio ovom zadnjem tipu, skrušio bih ga dolje i bacio ga okolo", rekao je Nickal.

"Hoće li njegova prva runda biti malo bolja, konkurentnija? Vjerojatno. Ali ako ta borba traje pet rundi, ne mislim da će izdržati pet rundi, ako ćemo iskreno. I to je, po meni, neka generalna ocjena. Hoće li biti teško na početku? Hoće li krenuti na mene? Apsolutno. Ali ne mislim da će me moći stvarno povrijediti ili učiniti išta što bi nanijelo toliko štete da neću moći samo povećati bodovnu razliku dok borba traje."

Intervju s Arielom Helwanijem zaključio je planovima za napad na pojas te je ostao vrlo skroman i staložen.

"Želim dobiti možda još jednog ili dva borca koji su bolji te su izvan ljestvice, a onda možda početkom sljedeće godine početi sa rangiranim momcima, a onda se možda 2025. boriti za pojas. Dakle, ja to nekako vidim u smjeru."

Unatoč pobjedi na UFC-u 300, Nickal je bio vidno razočaran nastupom, no izvršni direktor UFC-a, Dana White ga je utješio i potvrdio da misli kako je Amerikanac iduća velika zvijezda u organizaciji.

Linker
24. travanj 2024 23:03