UFC

Henry Cejudo poručio Volkanovskom i Adesanyi: ‘Možete samo sanjati moja postignuća‘

Henry Cejudo

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ se osvrnuo na komentare koji su došli od strane Volkanovskog i Adesanye

Henry Cejudo dugi niz godina samog sebe proglašava najvećim sportašem u povijesti borilačkih sportova. Taj argument potkrjepljuje činjenicom da je 2008. godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama (hrvanje), a zatim se otisnuo u MMA, došao u najjaču svjetsku MMA organizaciju (UFC) i postao prvakom u dvije različite težinske kategorije.

Uz sve što je osvojio, Cejudo je u svojoj MMA karijeri porazio neke apsolutne legende ovog sporta kao što su Demetrious Johnson, Dominick Cruz i T.J. Dillashaw. Sredinom 2020. godine Cejudo se povukao iz sporta nakon što je obranio titulu prvaka u UFC-ovoj bantam kategoriji, a sportu se vratio proteklog vikenda.

Odmah po povratku dobio je priliku boriti se za pojas u bantamu, a protivnik mu je bio Aljamain Sterling. Pobjedom nad Sterlingom, Cejudo bi samo dodatno podebljao svoj borilački rezime, ali do pobjede ipak nije došao. Sterling ga je porazio podijeljenom sudačkom odlukom i zadao je udarac njegovoj ostavštini.

Israel Adesanya i Alexander Volkanovski neki su od poznatih boraca koji su prokomentirali meč između Sterlinga i Cejuda, a obojica su djelovali kao da im je u neku drugu da je Sterling došao do pobjede te su očekivali njegovu pobjedu.

‘‘Nismo iznenađeni jer je Sterling dobio sudačkom odlukom. Definitivno se ne radi o krađi ili nečemu takvom.‘‘, rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu, dok je Adesanya prognozu meča dao još uoči same borbe.

‘‘Odabirem ‘Alju‘ (Sterlinga) zato što ne volim Henryja (Cejuda). Ne moram izmišljati razloge da objasnim svoj odabir. Ne sviđa mi se Henryj Cejudo. On prečesto dopušta da emocije utječu na njega i to ga dovodi do iskazivanja mržnje. On misli da to što ja kročim ka najvećima umanjuje njegovu veličinu. Neka se drži svog puta, radi svoju stvar ‘kralju cringea‘‘‘, bila je poruka Adesanye.

Naravno da se Cejudu nisu svidjeli komentari njegovih kolega boraca, a njihove reakcije vidi kao svojevrsno ‘‘naslađivanje‘‘ zbog poraza koji je upisao protiv Sterlinga.

‘‘Zapravo sam počašćen jer tipovi poput Conora (McGregora), Izzyja (Adesanya) i Volka (Volkanovski) vjerojatno slave zbog mog poraza. Cijenim to, jer to je dokaz da me gledau. Razumijete li što govorim? Uistinu se mogu nositi s tim. Ne smatram to osobnim. Ja sam odradio svoju stvar, ostvario sam postignuća koja ti tipovi mogu samo sanjati da će postići. Šest obrana titule, devet obrana titule, nije bitno. Moj rezime mi se više sviđa.‘‘, poručio je Henry putem svog YouTube kanala.

Istina da će Volkanovski i Adesanya zaključiti karijeru kao borci s više pobjeda u mečevima za titulu nego što ih ima Henry Cejudo. Ali isto tako je istina da Henry Cejudo ima to zlato s Olimpijskih igara, a uz to je osvajao i UFC-ov pojas u dvije različite težinske kategorije. Radi se o zbilja posebnom ostvarenju i ne može se Cejudu zamjeriti što svoja postignuća cijeni više od nekih tuđih postignuća.

Linker
26. travanj 2024 05:56