UFC

Henry Cejudo vraća se iduće godine i planira se upisati u povijest UFC-a!

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši UFC-ov prvak u muha i bantam kategoriji navodno ima velike ambicije u 2022. godini

Godina i pol prošla je od posljednjeg nastupa Henryja Cejuda. ''Triple C'' u periodu od osmog mjeseca 2018. godine pa do petog mjeseca 2020. godine napravio je stvarno velike stvari u sportu, a zatim se umirovio na svom vrhuncu. Podsjećamo, Cejudo je prvo savladao Demetriousa Johnsona u meču za prvaka muha kategorije, taj pojas obranio je nokautiravši T.J. Dillashawa, a zatim je prešao u bantam kategoriju. Tamo je savladao Marlona Moraesa u meču za pojas, a titulu je obranio nokautiravši legendarnog Dominicka Cruza.

Unatoč tome što Cejuda mnogi smatraju pomalo napornim karakterom, teško je ne priznati da se radi o maestralnom borcu i prava je šteta što se povukao kao 33-godišnjak. Ipak, nerijetko Cejudo priča kako bi se vratio, ako mu omoguće meč za treći pojas, onaj u perolakoj kategoriji. Cejudo bi time postao prvi borac u povijesti koji je osvajao UFC-ov pojas u tri različite kategorije. Cejudov menadžer Ali Abdelaziz u razgovoru za MMA Fighting osvrnuo se na mogućnost Cejudova povratka.

''Slušajte, Dana White je jedan od najvećih promotora svih vremena. On razumije velike borbe. Ako Henry želi to odraditi, a govori mi da želi te da je čak spreman braniti titulu nakon što pobijedi Alexandera (Volkanovskog). Dana White će onda to i omogućiti.'', započeo je Ali.

''Ali zapamtite, ako zaključim da Henry neće htjeti braniti titulu, ja neću biti uključen u sve ovo. Imam dugu povijest s Danom i nikad mu neću lagati. Henry je častan tip, on također ne bi lagao. Moram odraditi razgovore s Danom, Seanom Shelbyjem i Hunterom Campbellom, a svi oni moraju sjesti i sa Cejudom te porazgovarati.'', dodao je Abdelaziz.

Max Holloway trenutno je prvi izazivač u perolakoj kategoriji i ujedno najizgledniji kandidat za napasti pojas. Međutim, Max se nedavno borio i odradio je pravi rat protiv Yaira Rodrigueza te će mu zasigurno trebati pauza prije novog meča i samih priprema. Uostalom, to će biti njegova treća prilika da pobijedi prvaka Volkanovskog i stoga će morat biti najspremniji do sada. Ali Abdelaziz tu vidi pravu priliku za Cejudovo uskakanje.

''Naravno da Max zaslužuje napad na pojas, ali mislim da je tajming odličan, jer Henry se može boriti u veljači, a Max bi se onda borio protiv pobjednika.'', rekao je Cejudov menadžer.

Dakle, čini se da ćemo uistinu svjedočiti povratku ''Triple C-ja'' koji se vraća s ambicijom da postane ''Quadruple C''. Ali Abdelaziz tvrdi da su velike šanse da se to dogodi već naredne godine.

''Da, hoće. 100 posto hoće.'', odgovorio je Ali na pitanje vraća li se Cejudo već 2022. godine, a zatim je dodao.

''Ako izgubi, može se vratiti u bantam. Neće se vraćati zbog jednog meča. On dolazi zbog borbe za naslijeđe, želi tri pojasa, ali na kraju dana, puno je dobrih borbi u bantamu, a i u ostatku perolake kategorije. On je kompetitivan, neće biti problema. Dokle god diše, on će biti natjecatelj.''

Henry Cejudo aktivno je u treningu, a sve češće ga viđamo u ulozi trenera/mentora raznoraznim borcima. Jedna od njih jeste i Weili Zhang koja je početkom mjeseca tijesno izgubila od Rose Namajunas, a odnedavno je i Jon Jones sve češće na treninzima u Fight Readyju, s Henryjem Cejudom. Meč protiv Alexandera Volkanovskog bio bi uistinu velik, a Cejudo bi imao ogroman motiv da se upiše u povijest.

Linker
25. travanj 2024 00:41