UFC

Hill i Geoff Neal napravili velike skokove u poretku: Rakhmonov ispao iz top 10 u poretku veltera

Jamahal Hill

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sitnije promjene dogodile su se i unutar teške kategorije

Gotovo nakon svakog UFC-ovog eventa, službene rang ljestvice najjače svjetske MMA promocije dožive određene promjene, a tako je bilo i ovog utorka.

Proteklog vikenda svjedočili smo nastupima nekoliko rangiranih boraca, a velike skokove napravili su Jamahal Hill i Geoff Neal. Hill je nokautom u četvrtoj rundi savladao Thiaga Santosa, koji je uoči meča držao šesto mjesto u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije. Hill je pobjedom preuzeo šesto mjesto, a tamo je skočio s desetog mjesta u poretku. Santos je skliznuo tri mjesta dolje i sada je devetorangirani izazivač poluteške kategorije. Jedno mjesto niže pao je i Paul Craig koji je sada deseti.

Geoff Neal nokautirao je Vicentea Luquea u trećoj rundi borbe, a tom pobjedom napravio je još veći skok nego Jamahal Hill. UFC-ov velteraš sada je osmorangirani izazivač unutar te kategorije, a uoči meča držao je 13. mjesto.

Luque je novim porazom pao sa šeste na devetu poziciju unutar poretka i sada dijeli deveto mjesto s Jorgeom Masvidalom. Tim promjenama Shavkat Rakhmonov, Michael Chiesa i Neil Magny pali su za jedno mjesto u poretku.

Sean Brady unatoč tome što se nije borio, skočio je dva mjesta u poretku i sada je sedmi, a Stephen Thompson se također pomaknuo prema gore i zauzima šesto mjesto u poretku.

Od ostalih promjena vrijedi istaknuti i kako je Sergey Spivak postao novo lice unutar top 15 teške kategorije. Moldavac je nokautom protiv Augusta Sakaija skočio na 12. mjesto u poretku izazivača teške kategorije, a time su Alexander Romanov i Shamil Abdulrakhimov pali za jedno mjesto u poretku. Dosad 14-rangirani Sakai ispao je iz poretka.

Kompletne UFC-ove rang ljestvice po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 11:27