UFC

Ariel Helwani: ‘UFC pokušava dogovoriti meč između Shavkata Rakhmonova i ‘Wonderboyja‘ Thompsona‘

Rakhmonov i Thompson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nadamo se da će doći do dogovora

U medijima se sve češće pojavljuje informacija kako UFC nastoji dogovoriti meč u velter kategoriji između nadolazećeg talenta Shavkata Rakhmonova i veterana Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona. Informaciju je pustio, tko drugi, nego Ariel Helwani, a od UFC-a i samih boraca još nema nikakvih potvrda.

‘Wonderboyja‘ u kavezu nismo gledali još od kraja prošle godine kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Belal Muhammad. Thompson je također prije toga poražen na ljeto iste godine protiv Gilberta Burnsa također sudačkom odlukom, a od tada se slabo oglašava i u medijima.

Jedini put kada smo o njemu pisali jest kada ga je prozvao još jedan mladi i talentirani velteraš Sean Brady, što je Thompson odbio. Thompson sada traži mečeve protiv Masvidala, Magnyja i sličnih boraca, jer je i sam vjerojatno svjestan u kakvoj kategoriji se nalazi.

S druge strane, Shavkat Rakhmonov. Što reći o ovom neporaženom borcu, koji u svojih 16 nastupa borbu nije pustio do sudačke odluke. Ostvario je točno 8 nokauta i isto toliko ‘submissiona‘, a u trenutno posljednjem nastupu je svladao Neila Magnyja. Bio je to definitivno najveći izazov u njegovoj dosadašnjoj karijeri kojeg je bez problema riješio, te si tako otvorio put do samog vrha divizije.

Što se službene rang ljestvice tiče, Thompson je trenutno sedmi dok je Rakhmonov jedanaesti. Kada pogledamo brojke, nije teško za povjerovati da će UFC svoju mladu nadu pokušati probiti još više do vrha preko veterana Thompsona.

Linker
23. travanj 2024 15:01