UFC

Hit prvak UFC-a izjavio: ‘Iz organizacije žele da predvodim PPV priredbu, vratit ću se početkom iduće godine!‘

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia
Izjavio je da je žarko želio nastupiti u prosincu, ali je UFC imao druge planove

Sean O‘Malley ne želi dijeliti "pay-per-view" ni s kim kada se prvi put vrati braniti svoju UFC titulu u bantam kategoriji.

Nakon zapanjujućeg nokauta u drugoj rundi protiv Aljamaina Sterlinga u kolovozu, O‘Malley je brzo usmjerio svoju pozornost prema potencijalnom revanšu s Marlonom "Chitom" Verom i dočekao okršaj u prosincu. Vera je jedini borac koji je pobijedio O‘Malleyja u svojoj MMA karijeri.

Međutim, "Suga" je ubrzo saznao da bi se meč s Verom mogao održati tek 2024. godine, iako je još na stolu.

“Stvarno sam se jako želio boriti u prosincu, ali razgovarao sam s UFC-om i oni su na neki način već imali planove. Pokušavali su upariti Colbyja Covingtona i Leona Edwardsa. Pitao sam ih — žele da predvodim PPV priredbu, što mislim da je odlična stvar i podržavam to."

O‘Malleyjeva borba za naslov sa Sterlingom bila je njegov prvi "main event", a 28-godišnji prvak bantam kategorije brzo je postao jedan od najpopularnijih boraca o kojem se najviše govorilo. Dok se čini da je spreman predvoditi još jednu takvu priredbu, on ne očekuje da će to doći na "cardu" gdje će dijeliti svjetla reflektora s drugim UFC prvakom. To eliminira idealno mjesto za slijetanje za njegovu sljedeću borbu.

“Mislim da je UFC 300 u travnju. To bi bila slatka karta da budem na njoj, ali opet, neće me htjeti kao predvodnika te priredbe i neću nastupiti u glavnoj borbi. Pretpostavljam da ću se boriti prije toga.”

UFC prvak u perolakoj kategoriji Alexander Volkanovski nedavno je predložio siječanj za svoju sljedeću borbu, ali promocija još nije objavila nikakve planove za novu godinu. O‘Malley se jako trudi napokon braniti svoj pojas, a Veru još uvijek vidi kao protivnika kojeg najviše želi za tu borbu.

"Stvarno se nadam da će UFC reći: idemo to ugovoriti. Još uvijek moram ući u oktogon i dokazati se. Mislim da kad jednom postaneš prvak, moraš ići braniti pojas, tako da se veselim tome”, zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 10:46