UFC

Holloway otkio zašto i dalje jako mnogo cijeni McGregora: 'On ima srce...'

UFC prvak u perolakoj kategoriji Max Holloway je posljednji poraz u svojoj diviziji ubilježio protiv budućeg šampiona Conora McGregora. Bilo je to sada već davne 2013. godine. No, unatoč "trash talku" kojim su se dva borca častila preko medija tijekom godina u elitnoj promociji, Havajac je za MMAFighting otkrio zašto i dalje toliko mnogo cijeni Irca.

Za razliku od mnogih koji su "izgubili vjeru u McGregora" radi svega što je napravio posljednjih nekoliko godina, "Blessed" i dalje vjeruje da "Notorious" ima veliko srce. Unatoč žestokim prozivkama koje je imao s Ircem, tvrdi da se radilo tek o poslu, a da je McGregor privatno dobra osoba.

"To što on priča je čisti biznis. A biznis je biznis. Ja razumijem zašto netko nešto radi u poslu. Da, postoji neka linija koju se ne bi smjelo preskočiti, kada stvari postanu osobne, a nisu više samo posao. Ali on to nikada nije učinio sa mnom. I to je ono što poštujem kod njega", izjavio je Holloway u intervjuu za MMAFighting te je dodao:

"Malo se nadmudrujemo preko medija, ali to je samo posao. Nisu to prave uvrede ili ništa loše. Nikada nismo preskočili onu liniju."

S komplimentima na račun McGregora se zasigurno ne bi složio aktualni prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov. U njegovom slučaju je Irac više puta preskočio tu granicu posla te je uvrede i provokacije bazirao na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Nije samo ostao na riječima, "Notorious" je kolicima napao autobus u kojem se nalazio ruski borac. Havajc ima potpuno suprotna iskustva s McGregorom.

"Conor je bio prvi koji me pitao kako sam u onoj situaciji kada je meč bio otkazan u zadnji trenutak. Svi su samo pričali o otkazu meča, a nitko nije pitao kako sam ja. A onda kada se dogodilo ono s Ortegom, pa kada sam u srpnju radio meč s Edgarom, pokazao mi je mnogo potpore. On ima srce."

"On je ljudsko biće kao i svi mi ostali. Imao je neke loše trenutke, neke nesretne trenutke. Činio je krive poteze u krivom trenutku, to svakako nije dobro. Ali tako je, kako je", zaključuje UFC prvak.

Mnogobrojni McGregorovi fanovi mogu biti zadovoljni jer ćemo sredinom siječnja vidjeti njegov povratak na UFC-u 246. Protivnik će mu biti iskusni UFC veteran Donald Cerrone.

Linker
20. svibanj 2024 16:55