UFC

Holly Holm se vraća u Octagon nastupom u glavnoj borbi svibanjskog Fight Nighta

Holly Holm

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Druga najstarija borkinja na UFC rosteru ostala je bez borbe u 2021. godini

Po prvi put od 2015. godine do danas, Holly Holm nakon jedne pobjede nije odmah dobila borbu za naslov UFC prvakinje. Zapravo, u 2020. godini spojila je čak dvije, nakon čega je u njenom stilu ova 40-godišnja bivša prvakinja to i zatražila. No, UFC ovog puta ima drugačije planove kojih je i dalje pridržava.

Nakon što cijelu 2021. godinu nije nastupila, odnosno nakon što su joj propale ugovorene borbe protiv Julianne Pene i Norme Dumont, Holly bi se trebala vratiti kao predvodnica UFC Fight Night 210 priredbe, gdje bi se borila protiv Ketlen Vieire.

30-godišnja Vieira (12-2, 6-2 UFC) je u studenom prošle godine savladala borkinju koja se nadala svom novom susretu s Holm, bivšu prvakinju Mieshu Tate. Tako je od nje preuzela tu borbu, s pobjedom u kojoj se može jako puno dobiti. Dok Pena i Nunes odrade svoj revanš, mogla bi upravo ova borba dati iduću izazivačicu.

Holm (14-5, 7-5 UFC) je izgubila čak četiri posljednje borbe za titulu u kojima je nastupila, a jedina borba koja nije bila za titulu, a u kojoj nije uspjela slaviti je ona koju je u ljeto 2016. godine odradila protiv Valentine Shevchenko. Svjesna je Holly kako u petom desetljeću života nema ispred sebe puno vremena za vratiti se na tron, koji je krajem 2015. godine osvojila, senzacionalnom pobjedom nad Rondom Rousey, ali je s njega već u idućoj borbi svrgnuta od strane Mieshe Tate.

Vieira je već jednom došla jako blizu napada na titulu, no krajem 2019. je nokautirana od strane Irene Aldane, borkinje koja je nedugo nakon toga posrnula upravo od strane Holm. Vjeruje Brazilka kako je pobjedom nad Tate ipak potvrdila da njene ambicije nisu bez pokrića te kako se može boriti za najvrjedniji pojas svjetskog MMA-a. Pobjeda nad Holm bila bi sigurno ono nakon čega ima potpuno pravo tome se nadati.

Okršaj se ugovara na pet rundi, budući da će preuzeti ulogu glavne borbe gore spomenutog, koji se na za sada nenavedenoj lokaciji održava 21. svibnja. Za istu priredbu je već najavljena vrlo zanimljiva borba teške kategorije između Alexandera Gustafssona i Bena Rothwella.

Linker
19. travanj 2024 19:21