UFC

Ozlijedio se Phil Hawes, Sam Alvey dobio možda još teži zadatak za ostati dijelom UFC rostera

Sam Alvey vs. Ryan Spann

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Popularni ‘Smilin‘ Sam‘ više nema pravo na bilo kakav poraz

Gledajući na to koliko je UFC strog po pitanju onoga što traže od boraca te koliko je nekad tek malo posrtanje s puta potrebno da se izgubi mjesto na rosteru najveće svjetske MMA promocije, podosta je veliko iznenađenje što je Sam Alvey (33-16-1, 10-11-1 UFC) i dalje UFC borac. Naime, on je već sedam UFC borbi u nizu bez pobjede, što je "postignuće" kakvo stoji jedino pored legende B.J.-a Penna.

Unatoč tih šest poraza i jednoj neodlučenoj borbi, sve u nešto više od tri godine, Alvey je dobio priliku na UFC Fight Night 200 priredbi još jednom se predstaviti u Octagonu te ovisno o ishodu borbe te svojoj predstavi zadržati mjesto na UFC rosteru. Ovog vikenda trebao mu se suprotstaviti Phil Hawes, ali došlo je do problema koji se vjerojatno neće svidjeti Alveyu. Hawes se ozlijedio i bio je prisiljen otkazati borbu, na što je UFC reagirao angažiranjem Brendana Allena.

Zašto se to Alveyu ne bi trebalo svidjeti? Prije svega jer je odradio puni pripremni kamp za potpuno drugačijeg borca. "Megatron" Hawes (11-3, 3-1 UFC) je 180 centimetara visoki, fizički nabijeni borac, čiji se stil borbe svodi većinom na eksplozivnost i fizičku snagu. Allen (17-5, 5-2 UFC) je osam centimetara viši od njega, čime je potpuno jednake visine kao Alvey, a stil borbe mu je više tehnički orijentiran i svakako je raznovrsniji od prvobitno planiranog Alveyevog protivnika, od kojeg većinom znaš što očekivati. Ono što je zajedničko Hawesu i Allenu je to da su obojica u posljednjim borbama poraženi od Chrisa Curtisa i to kao izraziti favoriti u tim borbama.

Alvey jednostavno nema izbora, on mora odraditi puno bolji nastup nego u posljednjim borbama. Ako pogledamo malo širu sliku, možemo zaključiti da ga je UFC na rosteru ostavio veliki dijelom iz razloga što su mu porazi od Ryana Spanna i Wellingtona Turmana došli tijesnim, neki bi rekli i navučenim podijeljenim sudačkim odlukama, a slično se može reći i za neodlučenu borbu protiv Da Un Junga.

Neovisno o tome, nema više poraza koji Alveya može ostaviti UFC borcem. Čak bismo se usudili reći da i pobjeda, uz nedovoljno uvjerljivu izvedbu, može biti kobna za ovog popularnog i većinom vrlo aktivnog te zanimljivog borca. Pobjeda i nastup moraju biti onakvi kakvima se dokazuje da si borac vrijedan UFC-a. A mi ćemo vidjeti može li to Alvey protiv stilski nikako prigodnog protivnika učiniti.

Linker
20. travanj 2024 06:26