UFC

Hype je legitiman: Deron Winn pobijedio, uzeo bonus i srušio rekord srednje kategorije po broju udaraca

Spicely vs. Winn
Subotnji debi Derona Winna u UFC-u potvrdio je kako ovaj naoko nezgrapni momak ima itekako puno toga za pokazati u svjetskoj MMA eliti. On i Eric Spicely odradili su fenomenalnu borbu za koju su nagrađeni bonusom, a osim toga je srušio jedan UFC rekord. Pogodio je najviše značajnih udaraca jedne borbe srednje kategorije u UFC povijesti.

Rijetko kad se dogodi da prva borba na programu nekog UFC eventa ostavi tako dobar dojam da njeni sudionici na kraju ponesu svaki po 50.000 dolara bonusa za borbu večeri. No, upravo to se dogodilo Deronu Winnu i Ericu Spicelyu. I to u konkurenciji gdje su na istom programu imali još dvije borbe koje bi na većini ovogodišnjih priredbi bile nagrađene tim priznanjem.

Prije svega se to mora pripisati nevjerojatno agresivnom Winnu, koji zbog svoje konstitucije jednostavno mora cijelo vrijeme napadati i vršiti pritisak na protivnika, ali i Spicelyu, koji je prihvatio borbu samo pet dana prije održavanja. Ovaj bivši skejter tim se putem vratio u UFC, a unatoč porazu čini se kako će tu još neko vrijeme i ostati. Spicely je prihvatio 15 minuta borbe na nogama, gdje su obojica nanosili ogromnu količinu štete, ali su isto tako pokazali zavidnu izdržljivost. Na borbu je odmah morao reagirati i Dana White putem Twittera.

Što se tiče Winna, to nije sve. On je u borbi pogodio 169 značajnih udaraca, čime je srušio rekord srednje kategorije, ako se računaju borbe na tri runde. Što se tiče ukupno srednje kategorije, najviše udaraca u jednoj borbi pogođeno je također ove godine. Radio se u borbi Israela Adesanye i Kelvina Gasteluma, u kojoj je "Last Stylebendera" pogodio njih čak 219. To je između ostalog i četvrti najveći broj u UFC povijesti.

Nakon ovakvog nastupa, nema sumnje kako će ovaj 170 cm visoki momak već za idući dobiti dodatnu količinu pažnje. Osim toga, treba čestitati i Spicelyju, koji je nakon spoznaje o bonusu otkrio kako mu je prije borbe bankovni račun bio u minusu. Kad odradiš onakvu borbu, svaki financijski bonus apsolutno je zaslužen.

Linker
16. travanj 2024 17:14