Ostalo

‘Ako pedofil može slobodno šetati, onda bi trebao i Cain‘: Borci reagirali na Velasquezovu uvjetnu

Daniel Cormier, Khabib Nurmagomedov, Cain Velasquez

 Instagram (cain Velasquez)
Može se reći kako su brojni poznati borci s oduševljenjem reagirali na odluku suca Bocanegre

Još od samog privođenja početkom trećeg mjeseca, MMA javnost odmah je stala iza Caina Velasqueza. ‘‘Free Cain‘‘ krilatica je kojom su se služil svi oni koji su tražili puštanje Velasqueza na slobodu. Sinoć su njihove želje donekle uslišene.

Velasquez više neće morati biti iza rešetaka, ali čeka ga kućni pritvor uz konstantni nadzor. Cain se tome i nadao, barem zasad, a svakako će mu biti lakše čekati sljedeća ročišta u društu svojih bližnjih.

Sudac Bocanegra pristao je pustiti Caina kući uz plaćanje jamčevine u iznosu od jedan milijun dolara. Kompletno priopćenje suca Arthura Bocanegre možete pročitati OVDJE.

Nedugo nakon objave vijesti o Cainovom puštanju na uvjetnu, mnogi MMA borci s oduševljenjem su reagirali putem svojih društvenih mreža, jer to je nešto čemu su se nadali od početka suđenja.

‘‘Idemo (‘LFG‘)‘‘, napisao je Cainov veliki prijatelj Daniel Cormier, a gotovo identičnu poruku ostavio je i Deron Winn, njihov timski kolega iz AKA dvorane. Winn je kasnije dodao još jedan ‘‘tvit‘‘.

‘‘Napokon su oslobodili mog dečka! Tako sam sretan zbog njega i njegove obitelji.‘‘

Damien Brown, nekadašnji UFC-ov, a sada Rizinov borac napisao je objavu s kojom se vjerojatno mnogi slažu kad je u pitanju Velasquezov slučaj.

‘‘Ne morate se složiti sa mnom, ali ovo je možda i najbolja stvar koja se dogodila u posljednje vrijeme. Cain će vjerojatno morati ponovno iza rešetaka, ali barem može provoditi vrijeme s obitelji dok čeka kaznu. Ako pedofil može slobodno hodati, onda bi trebao i Cain.‘‘, riječi su Damiena Browna.

‘‘Bilo je i vrijeme. Čestitke njegovoj obitelji.‘‘, napisao je Michael Bisping.

Belal Muhammad, Derek Brunson, Merab Dvalishvili, samo su neka od imena koja su također iskazala podršku. Aljamain Sterling, prvak UFC-ove bantam kategorije zahvalio je Bogu.

‘‘Bog je dobar!‘‘, ‘‘tvit‘‘ je prvaka bantam kategorije.

Nešto dulju poruku ostavio je Javier Mendez, glavni trener AKA dvorane u kojoj je Cain zapravo i proveo cijelu svoju MMA karijeru. Mendez i Velasquez gaje veliko prijateljstvo i Mendez je vidno sretan zbog odluke suda.

‘‘Uvjetna konačno dopuštena. Sudac koji napokon shvaća stvari. Niti jedan pravi muškarac kao što je Cain ne bi pobjegao znajući da će njegova obitelj ostati bez njega. Sada je vrijeme da se ovaj slučaj okonča i da se on (Cain) vrati kući gdje i pripada. Ako imate nešto negativno za reći na ovoj objavi, molim vas otpratite me, jer inače ću vas blokirati. Neka sistem odradi svoje prije nego donesete vaše presude. Nije sve onako kakvim se čini. Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon što se slučaj nastavi odvijati.‘‘, napisao je Mendez.

Reakcije gore spomenutih boraca možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 22:53