UFC

Ian Garry: ‘Adesanya je porazio samog sebe, ja bih definitivno rastavio Stricklanda‘

Ian Garry

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
25-godišnji irski velteraš prepun je samopouzdanja i vjeruje da bi lakoćom porazio novog prvaka srednje kategorije

Poraz Israela Adesanye u meču protiv Seana Stricklanda definitivno je jedno od najvećih ovogodišnjih iznenađenja u svijetu MMA-a. ‘‘Izzy‘‘ je bio ogroman favorit uoči borbe, a gotovo sve stručne analize davale su minimalne šanse Seanu Stricklandu.

Strickland je stilski trebao ‘‘savršeno odgovarati‘‘ Adesanyi, a priliku za pobjedu mogao je tražiti eventualno hrvanjem i ‘‘grapplingom‘‘. Na kraju smo dobili meč u kojem Strickland nije niti pokušao hrvati, a donedavnog prvaka izdominirao je borbom u stojci. Fantastičan meč odradio je Strickland na eventu u Sydneyju i mnogi se pitaju što se zapravo dogodilo.

Je li Adesanya jednostavno pružio loš nastup? Možda Strickland ipak stilski ne odgovara Adesanyi? Zar Adesanya nije dobar koliko smo mislili da jest? Mnoštvo je pitanja koja se provlače kroz razne diskusije, a irski velteraš Ian Garry dao je svoje viđenje situacije. Neporaženi Irac smatra da je Adesanya zapravo porazio samog sebe.

‘‘Smatram da je ‘Izzy‘ više izgubio ovaj meč, nego što je Sean dobio meč. Dojam je kao da je ‘Izzyjev‘ strah od poraza nadjačao njegovu želju za pobjedom. Njegova efikasnost, količina udaraca i izbor udaraca nisu bili na elitnoj razini kao inače, a to je dalo Seanu Stricklandu i njegovoj neobičnosti dobru priliku da dođe do pobjede. Konstantnim pritiskom došao je do uspjeha. Odrade li revanš, mislim da nema šanse da ruka Seana Stricklanda bude podignuta na kraju meča. To je moje mišljenje, ali na kraju dana, Stricklandova ruka ovaj put je podignuta i nikada ne bih umanjivao uspjeh čovjeka koji je dosegnuo svoj san.‘‘, započeo je Garry, a potom je dodatno analizirao Stricklandov nastup.

‘‘Pogledate li ponovno taj meč, zar je Sean učinio nešto elitno? Bacao je prednji direkt i imao je loše pokušaje ‘kickova‘. Dakle, nije bilo hrvanja, nije bilo kvalitetnih ‘kickova‘. Nastup se svodi na nekoliko dobrih udaraca i konstantni pritisak. Da je ‘Izzy‘ imao frekvenciju udaraca kakvu inače ima, pobijedio bi u tom meču.‘‘, dodao je Garry.

Ne čudi previše da Ian Garry naginje ka Adesanyi, jer Strickland u jednom navratu je izvrijeđao Garryja nazvavši ga ‘‘beta muškarcem‘‘. Razlog leži u činjenici da je Ian Garry prisvojio prezime svoje supruge nakon vjenčanja (Machado), pa tako sada nosi svoje prezime, ali i prezime svoje žene (Ian Machado Garry). Kad je Adesanya u pitanju, Garry je ranije ove godine najavljivao odlazak na Novi Zeland kako bi trenirao s Adesanyom, ali to se zasad nije dogodilo.

S obzirom na fizičke gabarite, nije isključeno da Ian Garry u budućnosti pređe u srednju kategorije. Time bi se otvorila mogućnost da pokuša ‘‘ušutkati‘‘ Stricklanda zbog svega što je o njemu rekao, a Garry je uvjeren da bi bez većih problema porazio Stricklanda.

‘‘Apsolutno sam siguran da bih ušao u kavez i da bih ga rastavio.‘‘, rekao je samouvjereni Garry.

Hoće li ikada doći do uparivanja njega i Stricklanda, možemo samo nagađati, ali činjenica je da se Ian Garry sve više etablira kao ponajbolji udarač na UFC-ovom rosteru. Iz meča u meč djeluje sve bolje, ali nemojmo smetnuti s uma da je Sean Strickland nadjačao elitnog kickboksača kakav je Israel Adesanya.

Linker
15. svibanj 2024 08:28