UFC

Ian Garry nastavlja prozivati Colbyja Covingtona: ‘Ja sam najveće ime s kojim se trenutno može boriti‘

Ian Garry

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
26-godišnji irski velteraš silno se želi obračunati s ‘‘Chaosom‘‘

Ian Garry prošli vikend je upisao vjerojatno najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj MMA karijeri. 26-godišnji neporaženi irski velteraš porazio je Geoffa Neala jednoglasnom odlukom sudaca na UFC 298 eventu.

Nije to bila jedna od impresivnijih Garryjevih pobjeda po pitanju same izvedbe, ali rezultatski gledano, Garry je prvi put u karijeri porazio top 10 izazivača unutar UFC-ove velter kategorije. Geoff Neal zauzimao je osmo mjesto uoči borbe i Garry će od danas vjerojatno zauzeti njegovo mjesto u poretku izazivača.

Kad je u pitanju sljedeći protivnik, Garry želi samo jedno ime, a to je Colby Covington. Odmah nakon borbe Garry je prozvao Covingtona, a sinoć u MMA Houru dodatno je obrazložio zašto se taj meč jednostavno ‘‘mora dogoditi‘‘.

‘‘Nema većeg čeka (honorara) za njega u ovom trenutku, jer ja sam najveće ime protiv kojeg se može boriti. On nije u poziciji gdje može odbijati borbe. Uzimaš ono što ti je ponuđeno ili se uopće ne boriš.‘‘, poručio je Garry.

Podsjećamo, Colby Covington poražen je dvaput u posljednja tri nastupa. Pogledamo li nešto širu sliku, Covington je izgubio tri od posljednjih pet mečeva. Svaki put je gubio od aktualnog prvaka (Usman dvaput i jednom Edwards), a pobjede je upisao nad borcima koji više nisu dio UFC-a (Jorge Masvidal i Tyron Woodley). Colby je peti u poretku izazivača i meč između njega i Garryja svakako ima smisla.

Dodatan smisao borbi daje činjenica da je Covington vrijeđao Garryja i njegovu suprugu Laylu, a mladi Ian Garry silno je motiviran da mu se osveti zbog toga. Irac vjeruje kako bi Colbyja umirovio ili udaljio iz UFC-a ako bi ga uspio poraziti i to mu pruža velik motiv da se obračuna s ‘‘Chaosom‘‘. Bila bi to svakako i dobra provjera Garryjevih sposobnosti, jer fanovi ga često kritiziraju da se konstantno bori s protivnicima koji mu stilski odgovaraju. Covington je borac s kakvim se dosad nije borio i ponudio bi nam odgovore na neka pitanja vezana za Iana Garryja.

Ne uspije li Garry doći do meča protiv Colbyja, u kavezu bi se mogao naći sa Seanom Bradyjem. Brady je trenutno šesti na ljestvici izazivača, a ovdje imamo situaciju gdje Garry ne proziva, nego biva prozvan. Brady želi taj meč, ali Garry je jučer u MMA Houru istaknuo kako nije previše zainteresiran.

‘‘Isti menadžment nas zastupa. Mislim da Sean Brady uopće nije zanimljiv protivnik. Ne cijenim ga niti na jedan način. Puno je boljih i većih mečeva u ovoj kategoriji koji su daleko opasniji.‘‘ rekao je Garry.

Jako brzo je reagirao i Sean Brady. Sjajni ‘‘grappler‘‘ oglasio se putem Instagrama ‘‘storyja‘‘ te je poručio kako Garry ne želi biti izdominiran i zato koristi izliku ‘‘nezainteresiranosti‘‘.

image

Instagram story Seana Bradyja

Instagram (sean Brady)

Sve u svemu, Garry se približio samom vrhu i sada slijede oni najteži i najzanimljiviji mečevi. S kime god ga upare od visokorangiranih boraca, bit će jako zanimljivo.

Linker
15. travanj 2024 13:53