UFC

Iduća borba Zabita Magomedsharipova prebačena na Fight Night u Moskvi

Zabit Magomedsharipov
 Instagram
Prije nekoliko dana objavljeno je kako se ugovorena borba Zabita Magomedsharipova i Calvina Kattara neće održati 18. listopada na UFC on ESPN eventu u Bostonu. Srećom po one koji su ovoj borbi veselili, ona je dobila novi termin i mjesto održavanja.

Umjesto Bostona, gdje bi na domaćem terenu bio Calvin Kattar (20-3, 4-1 UFC), borba će se održati u Moskvi. Prema tome, umjesto na vrućem gostujućem terenu, Zabit Magomedsharipov (17-1, 5-0 UFC) će se boriti kod kuće. Borba je prebačena na UFC Fight Night 163 koji se 9. studenog održava u Moskvi.

Magomedsharipova se od njegovog prvog UFC nastupa proglašava borcem koji bi u budućnosti trebao igrati bitnu ulogu u perolakoj kategoriji, ali vjerojatno kasnije i u lakoj. 28-godišnji 187 centimetara visoki borac iz Dagestana oduševio je svojom borilačkom potkovanošću i spremnošću pružiti atraktivan nastup. Ipak, u posljednjem nastupu borio se protiv Jeremyja Stephensa, a tu nije oduševio. Došao je do pobjede, no dojam nastupa ipak je bio daleko od nečega što bi trebalo za napad na onih par najboljih koji se na rankingu nalaze ispred njega. Tako će morati odraditi još jedan sličan ispit, protiv borca koji također vjeruje kako ima sve kvalitete potrebne za napasti one najbolje borce.

Calvin Kattar sjajno je započeo svoju UFC karijeru pobjedama nad Andreom Filijem i Shaneom Burgosom, no onda ga je zaustavio Renato Moicano. Iz tog poraza izvukao je potrebne pouke pa je trenutno u nizu dvije pobjede nokautom. Borci koje je savladao su Chris Fishgold i Ricardo Lamas. Potvrdio je tako svoju vrijednost i upravo zbog toga ima priliku nastupiti u borbi koja bi trebala dati idućeg borca koji bi se trebao umiješati u vrh kategorije kojom trenutno vlada Max Holloway. Službeni ranking dalje predvode Alexander Volkanovski, Brian Ortega, Jose Aldo i Frankie Edgar. Onda slijedi Magomedsharipov kao peti, dok se Kattar nalazi na 11. mjestu. Prema tome, on ovom borbom može dobiti puno više nego Zabit, koji će zapravo braniti svoju poziciju. No, tko god pobijedio, napad na one najbolje je ono što mu slijedi već u idućem nastupu.

UFC Fight Night 163 predvodit će Junior Dos Santos i Alexander Volkov. Šteta je jedino što je datum malo nezgodan. Naime, istovremeno s ovom priredbom održavati će se i KSW 51 u zagrebačkoj Areni.

Linker
19. travanj 2024 07:14