UFC

Ikram Aliskerov je zvijer! Fantastični Dagestanac lakoćom je porazio Warlleyja Alvesa

Ikram Aliskerov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
30-godišnji Ikram Aliskerov opravdao je status velikog favorita

Nakon jako kratke uvodne borbe na ‘‘main cardu‘‘ UFC 294 eventa i ekspresne pobjede Saida Nurmagomedova, u kavez su kročili Ikram Aliskerov i Warlley Alves.

Alves je ovaj meč prihvatio na ‘‘short notice‘‘, ali vjeovalo se da može poslužiti kao dobar test Ikramovih mogućnosti. To se nije dogodilo, jer Ikram Aliskerov lakoćom je prošao kroz Brazilca

Nakon početnog ispitivanja snaga, Ikram Aliskerov dočekao je svoju priliku. Kombinacijom prednjeg i stražnjeg direkta (1-2), Aliskerov je načeo Alvesa. Uslijedio je odličan prednji direkt kojim je Aliskerov poslao Alvesa na tlo. Brzo se Alves pridigao na noge, ali uslijedilo je ‘‘leteće koljeno‘‘ Aliskerova. Vidjelo se da je pitanje trenutka kada će borbi doći kraj. Aliskerov je nizao udarac za udarcem i na koncu je nokautirao Alvesa.

Odlično izdanje favoriziranog Aliskerova i njegova druga pobjeda unutar UFC-a. Aliskerov je u debiju nokautirao Phila Hawesa u prvoj rundi, a sada je upisao još jedan nokaut u prvoj rundi. Dvije minute i sedam sekundi trebao je za ovu pobjedu, tri manje nego za pobjedu nad Hawesom.

Ovo mu je 15. pobjeda u 16. profesionalnom nastupu. Jedini poraz upisao je 2019. godine pod okriljem Bravea. Khamzat Chimaev tada ga je nokautirao u prvoj rundi borbe, ali ‘‘Borz‘‘ je više puta naglašavao kako je Aliskerov jedan od najtežih protivnika s kojim se susreo.

Aliskerov je definitivno spreman za mečeve s rangiranim protivnicima i nadamo se da će Dagestanac dobiti takvog protivnika u sljedećem nastupu.

Linker
26. travanj 2024 05:54