UFC

Ilia Topuria namjerava uzeti titulu u UFC-u, a zatim boksati protiv Canela: ‘Mislim da imam šanse‘

Ilia Topuria 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ukoliko ipak uspije pobijediti Volkanovskog, UFC mu zasigurno neće dopustiti da odmah ide boksati

Nedavno je Dana White potvrdio kako će se na UFC 298 priredbi boriti Alexander Volkanovski i Ilia Topuria za titulu u perolakoj kategoriji, odnosno u drugom mjesecu nadolazeće godine. Topuria je možda i najuzbudljiviji meč za Volkanovskog u ovoj kategoriji trenutno, tako da ne čudi da ga je i prihvatio.

Iako ga čeka nevjerojatan borac i užasno teška borba, Ilia Topuria već gleda dosta unaprijed. Jučer je rekao kako mu je sada cilj uzeti UFC-ovu titulu, a zatim otići i boksati protiv meksičke zvijezde, Canela, protiv kojeg, kako kaže, smatra da ima šanse:

‘‘Volio bih se jednoga dana boriti protiv Canela. Imam toliko, toliko puno poštovanja prema njemu, ali se bez obzira na to želim s njim boriti. Jednom kada osvojim pojas i postanem UFC-ov prvak svijeta, želim ići na Canela. Zato što stvarno mislim da imam šanse protiv njega. Pratim ga otkad znam za sebe. Isto tako, vjerujem da imam mogućnost pobijediti ga‘‘, rekao je Topuria u OverDogs podcastu.

Meč između njega i Volkanovskog će biti sigurno jako uzbudljiv, ali Topuria se vara ukoliko misli da će tako lako skinuti prvaka s trona. Volkanovski je pokazao da je klasa više od ostalih boraca u perolakoj, tako da će Topuria imati pune ruke posla.

Ukoliko ipak uspije pobijediti Volkanovskog, UFC mu zasigurno neće dopustiti da odmah ide boksati. Iako je taj trend trenutno jako prisutan među prvacima i privremenim prvacima, još se uvijek nije dogodilo da je netko dobio takvo dopuštenje dok je pod ugovorom s UFC-om. Jedino je to uspio McGregor 2017.

Linker
03. svibanj 2024 20:40