UFC

Volkanovski je upravo odradio svoj prvi sparing nakon nokauta: ‘Slijedio sam protokole, osjećam se odlično!‘

 Alexander Volkanovski 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
UFC nema prvaka kao što je Volkanovski, tako aktivnog borca s obzirom na svoj status

Prošloga je mjeseca izgubio nokautom od Islama Makhacheva, a vraća se već u drugom mjesecu na UFC 298 priredbi. Alexander Volkanovski ne namjerava čekati predugo na novu obranu titule u svojoj perolakoj kategoriji, a na spomenutoj priredbi izazivač će mu biti opasni Ilia Topuria.

Fanovi su bili zabrinuti za prvaka nakon ovog poraza, pogotovo zbog činjenice da je već počeo s ozbiljnim pripremama. Međutim, Volkanovski umiruje te je rekao kako je uspio odraditi prvi sparing po posebnim uputama liječnika:

‘‘Upravo sam imao svoj prvi sparing. Očito, morao sam slijediti protokol i upute zbog potresa mozga, ali sad sam nazad u treningu. Slijedio sam sve protokole, nemam simptoma, tako da sam samo nastavio. Osjećam se super. Ništa me ne boli, nemam simptome. Nastavljamo dalje, tako da sam jako, jako, jako sretan‘‘, rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu.

‘‘Jako sam zahvalan na timu koji je iza mene, Joe Lopez i trening partneri. Moji liječnici su se već susreli s tisućama potresa mozga, tako da su osigurali da slijedim protokole. Čovječe, osjećam se odlično i radim cijele treninge. Nisam izgubio puno kondicije, što je odlično, a imamo i hrpu vremena prije nego počnemo s kampom. Ostaje mi samo vratiti se u puni raspored treninga‘‘, pojasnio je prvak.

UFC nema prvaka kao što je Volkanovski, tako aktivnog borca s obzirom na svoj status. To ga uistinu čini velikim borcem te se uvijek radujemo njegovom idućem nastupu, a s obzirom da nastupa u drugom mjesecu, čekanje ni ovog puta neće biti toliko dugo.

Linker
27. travanj 2024 15:35