UFC

Ilia Topuria odmahnuo rukom na meč u Australiji: ‘Ja sam prvak, zašto bih pojas branio kod izazivača?‘

Alexander Volkanovski i Ilia Topuria

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Iako je odbio revanš u Perthu samo je pitanje vremena kada će UFC objaviti nadolazeću borbu prvaka perolake kategorije

UFC se vraća u Perth po treći put, na ljeto tamo će se održati UFC 305 priredba. Za sada najveći potencijali za predvođenje još jednog eventa u Australiji su prvak srednje kategorije Dricus Du Plessis i Israel Adesanya.

Prvak perolake kategorije, Ilia Topuria izjavom je otpisao mogućnost da će se tada u kavezu ponovno susresti s Alexanderom Volkanovskim.

Topuria je pobjedom opravdao svoj neslavni opis na Instagramu koji je objavio uoči napada na titulu, u opis profila stavio je "15-0". Na njegovu sreću, nakon borbe profil nije trebao ažurirati, a uz to je još kući ponio zlatni pojas. Za titulu se uspješno suprotstavio tadašnjem prvaku perolake kategorije "The Greatu" u njegovoj šestoj obrani naslova.

"El Matador" nije odbio revanš, ali meč se neće održati na domaćem terenu Volkanovskog. Australac je trenutno na odmoru, a revanš planira odraditi još ove godine.

"Sada sam svjetski prvak, zašto bih išao braniti pojas kod izazivača?", s podsmjehom je rekao Topuria za Sports Radio Gazette.

Uspon "El Matadora" do zvijezda podsjetio je ljude na Conora McGregora u razdoblju od 2014.do 2016. godine. Španjolac je ostao stajati iza svoje izjave i nakon pobjede nokautom nastavio svoj savršeni omjer od 15-0 (7-0 UFC), te je sada spreman za svoj sljedeći izazov.

Nakon značajne pobjede na UFC-u 298, borac je doživio nagli porast popularnosti, pa je tako dobio mogućnost sastati se sa španjolskim predsjednikom te je prisustvovao počasnom uvodu utakmice Real Madrid – Sevilla.

Njegov trener, Jorge Climent, otkrio je kako daljnje planove želi ostvariti na domaćem terenu.

"To što sam vjerovao i bio siguran u našu sposobnost ne znači da sam imao viziju ovog što danas svjedočimo. U Španjolskoj je ovo uvijek bio nišni sport i većinu borilačkih fanova smo stvorili mi. Dobili smo bazu navijača Real Madrida, uspjeli biti s vrhunskim političarima na televiziji, to je nevjerojatno. Siguran sam da bi Topuria lako rasprodao El Bernabéu i to ne samo španjolskim navijačima. Španjolska je destinacija za odmor svih Europljana koji bi se sigurno odazvali na njegovu borbu", rekao je Jorge Climent za MMA Junkie.

Jedno je sigurno, Topuria čeka naslovnu borbu vrijednu pažnje i iako je odbio sljedeći revanš u Perthu, borac i dalje na stolu ima više opcija, a samo je pitanje vremena kada će UFC objaviti nadolazeću borbu prvaka perolake kategorije.

Linker
28. travanj 2024 15:06