UFC

Ilir Latifi ostaje teškaš: 'Ne prihvaćam poraz, pobijedio sam Top 5 borca teške kategorije'

Derrick Lewis i Iilir Latifi
 Screenshot/Youtube
Ilir Latifi najavio je nastavak svoje UFC karijere u teškoj kategoriji te je otkrio kako na borbu protiv Derricka Lewisa zapravo ne gleda kao na nešto gdje je doživio poraz.

Ilir Latifi zadovoljan je svojim debi nastupom u teškoj kategoriji i borbom kakvu je protiv Derricka Lewisa odradio na UFC 247 priredbi. Doživio je poraz sudačkom odlukom, no isti ga nije obeshrabrio.

"Trebat će mi malo vremena da se priviknem na diviziju. Imao sam nekih problema prije borbe, no nastavio sam. Trebala mi je ta borba, bio je to velik duel i veselim se budućim nastupima u kategoriji", rekao je Latifi na nedavnoj konferencije za medije Dominance MMA menadžmenta, objasnivši zašto ostaje teškaš:

"Karijeru sam započeo u teškoj kategoriji i tu ću je vjerojatno završiti. Osoba sam koja voli izazove. Cijeli život sam autsajder i možda se vratim u polutešku kategoriju, no sad gledam samo prema nastupima u teškoj kategoriji. Namjeravam se boriti protiv najvećih boraca u kategoriji i potvrditi se kao ubojica divova."

U kategoriji je debitirao po mnogima kontroverznim porazom od Derricka Lewisa. Od te borbe sad je prošlo nešto više od mjesec dana te Latifi smatra kako na nju treba gledati kao na pobjedu, jer se tako i osjeća.

"Fokusiran sam na to da se što prije ponovno borim. Ne gledam na borbu protiv Lewisa kao na poraz. Smatram kako sam pobijedio Top 5 borca kategorije, borca koji je puno protivnika završavao u prvoj rundi. Iskreno, mislim kako sam ga podosta lako kontrolirao sve tri runde", iznio je svoje viđenje.

Samo nijanse nedostajale su da Latifi dođe do pobjede kojom bi odmah postao Top 10 teškaš. Ovako će ipak morati tražiti novu priliku na nekoj od budućih priredbi. No, situacija za dobiti borbu bit će teža nego ikad. Nakon svih ovih otkazivanja programa i borbi, broj boraca koji će tražiti nastup bit će vrlo velik i bit će zanimljivo popratiti kako će UFC sve to dovesti u red.

Linker
24. travanj 2024 20:49